ΑρχικήsecurityΒόρεια Κορέα: Hackers κλέβουν λεφτά για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων

Βόρεια Κορέα: Hackers κλέβουν λεφτά για τη δημιουργία πυρηνικών όπλων

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει μια ελίτ ομάδα από hackers, γνωστή ως APT 38, η οποία έκλεψε πέρσι 1 δισεκατομμύριο δολάρια από online τράπεζες και cryptocurrency exchanges.

Οι hackers δημιούργησαν πλαστά cryptocurrencies στοχεύοντας ψηφιακές ανταλλαγές με σκοπό την χρησμοδότηση του στρατού της χώρας και των πυρηνικών όπλων.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα, διάφορα έθνη έχουν επιβάλει κυρώσεις και περιορίζουν τις εισαγωγές. Σε απάντηση, η APT 38 επιτίθεται σε τράπεζες με αδύναμη ασφάλεια και δημιουργεί crypto scams για να κλέψει ακόμα περισσότερα χρήματα για τον σκοπό τους.

«Οι αναλυτές ασφαλείας θεωρούν ομόφωνα ότι τα κεφάλαια που κλέβονται από την hacking ομάδα APT 38 – ένα σημαντικό ποσοστό του GDP της Βόρειας Κορέας – διοχετεύονται στα προγράμματα πυραυλικών και πυρηνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων της DPRK», δήλωσε ένας ανώνυμος ειδικός ασφαλείας.

Η APT 38 της Βόρειας Κορέας αυξάνει δραματικά τα ποσοστά εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις, πλέον, δεν αφορούν μόνο την κλοπή χρημάτων αλλά και την πιθανότητα νέων πυρηνικών απειλών που χρηματοδοτούνται από αφελείς επενδυτές κρυπτογράφησης.

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε σύμφωνα με τον ανώνυμο εμπειρογνώμονα ασφαλείας είναι αν το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει τον επόμενο πύραυλο πληρώνοντας με bitcoin είναι μια τάση που μπορεί να πάρει καταστρεπτικές διαστάσεις παγκοσμίως.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS