ΑρχικήsecurityΚακόβουλο λογισμικό σε πειρατικό Game of Thrones torrent

Κακόβουλο λογισμικό σε πειρατικό Game of Thrones torrent

κακόβουλο Αν κάνετε λήψη πειρατικών τηλεοπτικών σειρών, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί υπάρχει κίνδυνος να μολύνετε τον υπολογιστή σας με κάποιον ιό. Είναι σύνηθες για τους χάκερς να εκμεταλλεύονται δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για να τοποθετήσουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

Τώρα φαίνεται πώς προσπαθούν να εξαπλώσουν κάποιον ιό χρησιμοποιώντας το Game of Thrones.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Kaspersky, το torrent του Game of Thrones χρησιμοποιείται ήδη από χάκερς με σκοπό την εισαγωγή κακόβουλου λογισμικού στους υπολογιστές των χρηστών. Το ίδιο έχει συμβεί με πολλές άλλες σειρές, όπως The Walking Dead, Vikings, The Big Bang Theory, Supernatural, Grey’s Anatomy και This is Us.

Όσον αφορά στο Game of Thrones, βρέθηκαν 33 τύποι κακόβουλου λογισμικού. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι έχουν ήδη επηρεαστεί 20.934 χρήστες.

Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό. Αν και το 2018 το Game of Thrones δεν κυκλοφόρησε καινούρια επεισόδια, οι χρήστες που επηρεάστηκαν ήταν πάνω από 120.000.

Η Kaspersky Lab τοποθετεί το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό στην κατηγορία των AdWare. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι πρόκειται για νόμιμο λογισμικό, αλλά είναι εύκολο να μπερδευτείτε και να κατεβάσετε κακόβουλο πρόγραμμα.

Αν θέλετε να είστε ασφαλείς, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα. Πρώτον, πρέπει να κάνετε λήψεις μόνο από ασφαλή sites και μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων streaming υπηρεσιών. Επίσης, είναι καλό να ελέγχετε αν η σελίδα είναι νόμιμη καθώς και να ελέγχετε τη διεύθυνση URL. Αν θέλετε να κατεβάσετε κάποιο αρχείο, διαβάστε τα σχόλια που υπάρχουν σε σχέση με αυτό. Μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Τέλος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γενικά, και όχι μόνο για τις πειρατικές τηλεοπτικές σειρές, είναι να μην ανοίγετε ύποπτους συνδέσμους. Πολλές φορές, όταν ένας σύνδεσμος σας ζητά να τον ανοίξετε γρήγορα για να δείτε κάτι σημαντικό, είναι επικίνδυνος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS