ΑρχικήinetΤο PlayStation Vita ξεκίνησε αυτό που το Nintendo Switch τελειοποίησε

Το PlayStation Vita ξεκίνησε αυτό που το Nintendo Switch τελειοποίησε

VitaΤο ιαπωνικό κατάστημα της PlayStation ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κυκλοφορία του PS Vita έχει προγραμματιστεί να διακοπεί (σύντομα), όπως όλοι υποψιαζόμασταν ότι θα γινόταν. Φαίνεται ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, για να θυμηθούμε πόσο συνέβαλε στη μετατροπή του gaming hardware – δηλαδή, στη συνδιαλλαγή των φορητών και σταθερών κονσολών παιχνιδιών, όπως το επιτυχημένο εγχείρημα της Nintendo με το Switch.

Η επικείμενη απόσυρση του Vita δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι για περισσότερο από ένα χρόνο κυκλοφορούν οι φήμες ότι θα τερματιστεί. Οι κονσόλες, όπως και οτιδήποτε άλλο, έχουν ημερομηνία λήξης και δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει μια εταιρεία επειδή δεν θέλει να συνεχίσει να κυκλοφορεί μια κονσόλα που κανείς δεν αγοράζει πια.

Αλλά προτού αποχαιρετήσουμε διαπαντώς το Vita, πρέπει να του αναγνωρίσουμε την αλλαγή που έφερε στον τομέα του. Η πιο προφανής είναι ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη άλλων φορητών κονσολών όπως το Nintendo Switch.

Οι κονσόλες της Nintendo συχνά παρέχουν ένα προφανές σχέδιο για τους διαδόχους τους. Το 3DS παραμένει ένα από τα μοντέλα με τις κορυφαίες πωλήσεις της Nintendo. Δεδομένης αυτής της δημοτικότητας, θα ήταν δελεαστικό να το δούμε ως τον προκάτοχο της επόμενης επιτυχίας της Nintendo. Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι είναι και οι δύο φορητές συσκευές, το Switch και το 3DS δεν έχουν πραγματικά πολλά κοινά.

Αντ ‘αυτού, οι δύο κονσόλες στις οποίες βασίστηκε το Switch, δεν πήραν ποτέ την προσοχή που άξιζαν – το Wii U και το προαναφερθέν Vita. Η επιρροή του Wii U είναι προφανής: ήταν η πρώτη απόπειρα της Nintendo για μια υβριδική κονσόλα. Προσπάθησε να συνδυάσει την τηλεόραση με το controller και σας επέτρεψε να παίξετε ένα παιχνίδι εξ ολοκλήρου στο controller αν δεν θέλατε να χρησιμοποιήσετε τη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο το Wii U controller δεν ήταν αυτό ακριβώς που αποκαλούμε “φορητό”.

Το PlayStation Portable και το Vita έκαναν την ιδέα μίας φορητής πλατφόρμας πραγματικότητα. Το Remote Play όπως ονομάστηκε, προήλθε ως τρόπος σύνδεσης του PSP και του PS3, αλλά δεν το υποστήριζαν πάρα πολλά από τα παιχνίδια του PS3.

Σε αντίθεση με το Wii U, το Vita είναι πραγματικά φορητό. Ενώ η αισθητική του, μπορεί να μην έχει μεταφερθεί στο Switch, η ιδέα μιας οθόνης αρκετά καλής για να εμφανίζει τα παιχνίδια που αρχικά προορίζονταν για μια τηλεόραση είναι ακόμα εδώ.

Σίγουρα το Vita δεν ήταν άψογο. Το Remote Play ήταν στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, γιατί το Vita δεν είχε την ίδια διάταξη κουμπιών με το PS4. Η διασύνδεση που χρησιμοποιήθηκε για τη σύνδεση των δύο, ήταν δύσκολη στην καλύτερη περίπτωση. Αλλά το θέμα είναι ότι ήταν αυτή η άτυπη και φιλόδοξη προσπάθεια να συνδυαστεί η φορητότητα με την κύρια κονσόλα, που μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS