ΑρχικήgamingΤο PS5 θα μπορούσε να είναι συμβατό με κάθε κονσόλα PlayStation

Το PS5 θα μπορούσε να είναι συμβατό με κάθε κονσόλα PlayStation

συμβατόΗ Sony έχει καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που υποδηλώνει ότι το επερχόμενο PlayStation 5 θα είναι συμβατό με όλες τις προηγούμενες κονσόλες PS που χρονολογούνται από το PlayStation 1 του 1995.

Οι φανς απογοητεύθηκαν από την έλλειψη της δυνατότητας στο PlayStation 4 να είναι συμβατό με παλιότερες κονσόλες, οπότε δεν θα αποτελούσε έκπληξη το γεγονός να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της εταιρείας για την νέα κονσόλα.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχεδιάστηκε από τον επικεφαλής τεχνικό του PlayStation 4, Mark Cerny και θεωρητικά θα επιτρέπει στο PlayStation 5 να εκτελεί λογισμικό από συσκευές παλαιού τύπου, βοηθώντας το να «εξαπατήσει» αποτελεσματικά τα παιχνίδια, ώστε να νομίζουν ότι τα επεξεργάζεται η κατάλληλη κονσόλα.

Η μέθοδος ονομάζεται «processor ID spoofing» και περιλαμβάνει τη μίμηση του παλαιότερου hardware.

Είναι γνωστό ότι το hardware του PlayStation 3, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δουλευτεί, το οποίο πιθανότατα είναι και ο λόγος που η Sony δεν συμπεριέλαβε το χαρακτηριστικό συμβατότητας στο PlayStation 4.

Συνδέεται με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκε από τη Sony το 2016 και περιγράφει την τεχνολογία για την αυτόματη βελτίωση της ποιότητας των παλαιότερων παιχνιδιών όταν παίζονται σε ένα νεότερο σύστημα.

Σε ένα blog post, φαίνονται οι πιο αναλυτικές πληροφορίες και τα διαγράμματα σχετικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα ιαπωνικά. Οι οιωνοί είναι καλοί, αλλά δυστυχώς το γεγονός ότι η Sony έχει υποβάλει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεν σημαίνει ότι θα το πραγματοποιήσει κιόλας. Ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Το PS5 αναμένεται να κοστίσει περίπου 500 δολάρια (λίγο πάνω από 443 ευρώ) και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από τα Χριστούγεννα του 2019, αν και το 2020 είναι πιο πιθανό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS