ΑρχικήUpdatesΤο WhatsApp θα μπορεί πλέον να κλειδώνεται με Face ID και Touch...

Το WhatsApp θα μπορεί πλέον να κλειδώνεται με Face ID και Touch ID

Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, ενσωμάτωσε νέα και χρήσιμα χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, οι χρήστες που αναβάθμισαν την τελευταία εκδοχή του WhatsApp θα εντοπίσουν πως υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό στο μενού «Privacy» που πρόσθεσε την υποστήριξη των τεχνολογιών πιστοποίησης της Apple.

WhatsApp

Πού θα βρείτε το νέο feature;

Αφού ανοίξετε την εφαρμογή, κάτω από το νέο setting που ονομάζεται «Screen Lock», οι χρήστες του WhatsApp στο iOS μπορούν να πατήσουν στο άλλο μενού για να προσθέσουν ένα έξτρα layer ασφαλείας, ζητώντας είτε την αναγνώριση προσώπου ή το δαχτυλικό αποτύπωμα για το ξεκλείδωμα της εφαρμογής. Στους χρήστες του iPhone δίνεται λοιπόν η δυνατότητα του Face ID ή του Touch ID, ανάλογα με το hardware του καθενός. Η αλλαγή υπάρχει στην εκδοχή 2.19.20 της WhatsApp εφαρμογής μόνο για χρήστες λογισμικού iOS. Πλέον, όσοι διαθέτουν iPhone μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό για να ξεκλειδώνουν το WhatsApp. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να πάνε στις ρυθμίσεις, μετά στο λογαριασμό, στη συνέχεια στο privacy και να ενεργοποιήσουν το «screen lock».

Ενώ το WhatsApp κάνει χρήση του πρωτοκόλλου signal για να προστατεύσει την επικοινωνία των users μέσω της κρυπτογραφίας end-to-end, ακόμα και η καλύτερη κρυπτογραφία στον κόσμο δεν μπορεί να προσφέρει καμία προστασία αν κάποιο άτομο καταφέρει να αποκτήσει την ξεκλειδωμένη συσκευή, καθώς μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή και να διαβάσει τα πάντα. Αυτό αποτελούσε ένα πρόβλημα μέχρι πολύ πρόσφατα αλλά τουλάχιστον δόθηκε μία λύση για τους χρήστες με λογισμικό iOS.

Παρόλο που το νέο χαρακτηριστικό δεν ενεργοποιείται από προεπιλογή και μπορεί κατά κάποιον τρόπο να φαίνεται κρυμμένο στο μενού, είναι σίγουρα μία καλή λύση ασφαλείας. Αναμένεται να έρθει σύντομα το ίδιο feature και για το Android. Τέλος, να αναφερθεί πως υπάρχουν αρκετές third party εφαρμογές, τις οποίες αφού κατεβάσει ο χρήστης και δώσει την άδεια, ζητούν passcode για να ανοίξουν άλλες εφαρμογές του τηλεφώνου, με σκοπό να αυξηθεί η ασφάλειά τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS