ΑρχικήinetΤα Windows 7 κερδίζουν όπως και τα Windows 10!

Τα Windows 7 κερδίζουν όπως και τα Windows 10!

Στην αγορά ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι αριθμοί για το τελευταίο desktop OS από μία εταιρεία που βγάζει στατιστικά νούμερα και ενώ φαίνεται να ανεβαίνουν τα Windows 10, το ίδιο συμβαίνει και με τα Windows 7. Αυτά τα στοιχεία είναι σίγουρα ανησυχητικά για τη Microsoft, η οποία επιχειρεί διαρκώς να σπρώξει τους χρήστες προς την τελευταία έκδοση.

Windows 7

Πιο συγκεκριμένα, οι καινούριοι αριθμοί από το Netmarketshare για τον Ιανουάριο δείχνουν πως τα Windows 10 ξεπέρασαν τις πωλήσεις του ποσοστού 40%, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση από τον προηγούμενο μήνα. Οι νέοι χρήστες φαίνεται να ήταν και από εκείνους που άφησαν τα Windows XP και  τις εκδόσεις 8 και 8.1. Λόγω αυτού πολλοί θα περίμεναν πως τα Windows 7 έχουν πέσει σε πωλήσεις, όπως έγινε το Δεκέμβρη του 2018. Στην πραγματικότητα όμως, τον περασμένο μήνα σημειώθηκε αύξηση.

Γιατί εξακολουθούν να κερδίζουν όλο και περισσότερο τα Windows 7;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχει μία εμφανής αύξηση στον αριθμό των users που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα τα Windows 7 και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι λειτουργικά κάνοντας τους χρήστες να μην θέλουν να τα αποχωριστούν. Μάλιστα, οι ειδικοί αναμένουν πως τα Windows 7 θα αντικαταστήσουν τα XP. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα XP ήταν ένα λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο οι χρήστες δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν μετά το τέλος της υποστήριξής του. Βέβαια είδαμε και στα τελευταία στατιστικά πως ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από ένα 3% των συσκευών.

Αυτό δείχνει πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο μέλλον, διότι αν οι χρήστες δεν προχωρήσουν σε επόμενες εκδόσεις, θα υπάρξουν πολλά σφάλματα λόγω του ότι δεν θα υπάρχουν αναβαθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, οι attackers και οι hackers θα κάνουν όλο και πιο πολλές επιθέσεις πολύ ευκολότερα, αφού δεν θα υπάρχει πια υποστήριξη από τη Microsoft. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τα Windows XP.

Σε περίπτωση λοιπόν που τρέχετε τα Windows 7 αλλά δεν είστε σίγουροι πως να προχωρήσετε, την ώρα που πλησιάζει το τέλος της υποστήριξής τους, καλό θα είναι να αναθεωρήσετε αν πρέπει να παραμείνετε σε αυτά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS