ΑρχικήinetΗ αποχή από το Facebook για ένα μήνα κάνει τους ανθρώπους πιο...

Η αποχή από το Facebook για ένα μήνα κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους

ανθρώπουςΕίναι πολύ πιθανό να έχετε συναντήσει ή να έχετε ακούσει για ορισμένους ανθρώπους, που ισχυρίζονται ότι αισθάνονται καλύτερα, αφού σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είναι όμως αλήθεια κάτι τέτοιο;

Μία μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα, φαίνεται ότι αποδεικνύει αυτό ακριβώς! Οι συμμετέχοντες της έρευνας έπρεπε να κάνουν αποχή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως από το Facebook για ένα μήνα. Επιπλέον έπρεπε να καταγράφουν τη διάθεσή τους και να στέλνουν τα αποτελέσματα μέσω μηνυμάτων στους ερευνητές, οι οποίοι επίσης επαλήθευαν ότι οι χρήστες διατηρούν πραγματικά τους λογαριασμούς τους ανενεργούς.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα, απείχαν από το Facebook, βρήκαν περισσότερο χρόνο για να κάνουν πολλά πράγματα, όπως να συναντήσουν φίλους και συγγενείς ή να παρακολουθήσουν τηλεόραση. Δεν χρησιμοποίησαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να επισκεφτούν άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Αν και δεν ξόδεψαν πολύ χρόνο στο να διαβάσουν ή να παρακολουθήσουν τις ειδήσεις, οι άνθρωποι που δεν ήταν συνδεδεμένοι στο Facebook, βρέθηκαν να είναι λιγότερο πολιτικά πολωμένοι.

Μια άλλη εκπληκτική πτυχή της μελέτης, ήταν ότι μετά την αποχή από το Facebook για ένα μήνα, πρόθυμα επέλεξαν να ξοδέψουν λιγότερο χρόνο στο Facebook, ακόμη και όταν τελείωσε η μελέτη.

Δεδομένου ότι έχουμε μια πολύ ασαφή ιδέα για το τι μπορούν να προκαλέσουν οι διαδικτυακές μας συνήθειες στο μυαλό και τη συμπεριφορά μας, αυτή η μελέτη μας παρέχει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τα πιθανά αποτελέσματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS