ΑρχικήUpdatesΤο Gmail προσθέτει νέα χαρακτηριστικά για Android χρήστες

Το Gmail προσθέτει νέα χαρακτηριστικά για Android χρήστες

Τον προηγούμενο Απρίλιο, η Google ανανέωσε το Gmail για desktop και εστίασε σε χαρακτηριστικά τύπου machine-learning και άλλων έξυπνων λειτουργιών. Τώρα, τα καινούρια features είναι διαθέσιμα στο Gmail και συγκεκριμένα μόνο για Android και παράλληλα ο ανασχεδιασμός περιλαμβάνει πολλές αλλαγές πέραν του γνωστού Google Material Theme.

Gmail

Μετά την αναβάθμιση σε εκδοχή 9.1, το νέο Gmail υποδέχεται τους χρήστες με μία νέα και φρέσκια όψη. Αν ο χρήστης πατήσει το «Tapping Next» αυτόματα θα πάει στην νέα επιλογή «Choose a view», όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ Default, Comfortable και Compact. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μετά το setup: Setting> General Settings> Conversation. Να επισημανθεί πως το χαρακτηριστικό «default» θα κατατάξει τα συνημμένα αρχεία του email στο πρώτο inbox view. Οι χρήστες μπορούν να πατήσουν κλικ για να ανοίξει ένα έγγραφο ή μία φωτογραφία αμέσως, με τον δείκτη να δείχνει ένα εικονίδιο με τύπο αρχείου και ένα όνομα. Αυτό είναι πολύ βολικό για γρήγορη πρόσβαση σε εισιτήρια και αντίστοιχα αρχεία. Το χαρακτηριστικό «comfortable» είναι σχεδόν όπως ήταν αλλά υπάρχει η διαφορά πως τα συνημμένα αρχεία υποδηλώνονται από το standard paperclip icon δίπλα από το time/day/date στην δεξιά γωνία στην κορυφή. Επίσης, το χαρακτηριστικό «compact» θα αντικαταστήσει τις εικόνες προφιλ στα αριστερά με τα check boxes.

Το Material Theme του Gmail καταργεί την κόκκινη γραμμή εφαρμογών με ένα άσπρο πεδίο αναζήτησης που είναι ένα κουμπί με τη μορφή hamburger στα αριστερά και στα δεξιά βρίσκεται το profile icon. Επίσης, με τον νέο account switcher, το navigation drawer απλά λέει «Gmail» στην κορυφή και στη συνέχεια «All inboxes» και «Inbox». Υπάρχει μία κατηγορία του «Recent labels» που δείχνει τους τελευταίους τρεις ανοιχτούς φακέλους, με όλες τις ετικέτες κάτω από αυτό. Υπάρχουν ακόμα συντομεύσεις για το ημερολόγιο και τις επαφές που παραμένουν στη κορυφή.

Όσον αφορά το core navigation του Gmail για το Android, έχει μείνει ίδιο. Όλα τα εικονίδια έχουν αναβαθμιστεί με το στιλ του Material Theme. Υπάρχουν επίσης ορισμένα animations και το πολύχρωμο FAB είναι διαθέσιμο στη δεξιά και πάνω γωνία για σύνθεση. Πλέον, το Gmail για τα κινητά θα προειδοποιεί καλύτερα για επικίνδυνα μηνύματα, καθώς προστέθηκε ένα μεγάλο κόκκινο banner, καθώς τα χαρακτηριστικά reply και follow up έχουν ήδη βγει από τον προηγούμενο χρόνο.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ήδη προστεθεί, καθώς το Gmail αποτελεί μία εφαρμογή που χρησιμοποιείται πολύ συχνά και έχει ως στόχο να βελτιώνεται διαρκώς η εμπειρία του χρήστη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS