Το CSI Institute προειδοποιεί για νέα απάτη μέσω phishing email!
infosec

Το CSI Institute προειδοποιεί για νέα απάτη μέσω phishing email!

Το CSI Institute, ενημερώνει τους πολίτες, για μία νέα απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έξαρση....
Read More
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
Latest Posts

Google Chrome: Τέλος στα HTTPS πιστοποιητικά της Symantec

Η νέα έκδοση του Google Chrome που αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε πολλά website. Αυτό θα συμβεί επειδή ο δημοφιλής περιηγητής δεν θα υποστηρίζει πλέον HTTPS certificates (πιστοποιητικά) που έχει εκδώσει η Symantec πριν από το 2016.

https certificate google chrome symantec

Από την λίστα της Alexa rankings με τα ένα εκατομμύριο πιο δημοφιλή websites της λίστας, παρατηρούμε ότι εκατοντάδες είναι αυτά που χρησιμοποιούν τα εν λόγω πιστοποιητικά, και σύμφωνα με τον Scott Helme, ερευνητή ασφαλείας, αρκετοί μεγάλοι οργανισμοί όπως τράπεζες και κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν αυτά τα πιστοποιητικά.

Είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν πολλές περισσότερες ιστοσελίδες από όσες υπολογίζουμε, καθώς τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά μπορεί να χρησιμοποιούνται σε μερικές μόνο σελίδες του κάθε ιστότοπου.

Η κίνηση αυτή γίνεται για λογούς ασφαλείας, λόγω των «ύποπτων» πιστοποιητικών που έχει εκδώσει στο παρελθόν η Symantec. Στο παρελθόν, εταιρείες όπως η Google, έχουν κατηγορήσει την Symantec για έκδοση πιστοποιητικών για μη αξιόπιστους οργανισμούς. Έτσι, αφού η Google δεν είναι χαρούμενη με τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων οργανισμών έκδοσης πιστοποιητικών, κάνει ριζικές αλλαγές στον Chrome της για τους απομακρύνει.

Ακόμα, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σημειωθούν. Οι ιστότοποι που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά, είχαν ενημερωθεί είχαν ενημερωθεί νωρίτερα, και είχαν πάνω από 12 μήνες περιθώριο να το αλλάξουν. Επιπλέον, με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Chrome, δεν θα απαγορευτεί εντελώς η επίσκεψη των ιστότοπων. Σε πρώτη φάση, θα εμφανίζονται απλά προειδοποιητικά μηνύματα που πιθανότατα θα «τρομάξει» αρκετούς επισκέπτες.

Τέλος κάποιοι ιστότοποι όπως η Ferrari και η Solidworks, άλλαξαν τα πιστοποιητικά που χρησιμοποιούν σε κάποιο συμβατό με τον Chrome.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *