ΑρχικήbusinessTo AI μπορεί να συμβάλει στην απόδοση δικηγορικών εταιρειών κατά 50%

To AI μπορεί να συμβάλει στην απόδοση δικηγορικών εταιρειών κατά 50%

Οι νομικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους κατά 50% χρησιμοποιώντας την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που εξελίσσεται εκθετικά σύμφωνα με την Drooms .

AI

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι, ενώ οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες από υπολογιστές καθίστανται ολοένα και πιο συνηθισμένες για διάφορους κλάδους, στον νομικό τομέα, οι εταιρείες είναι δύσπιστες όσον αφορά την χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας. Το AI θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αρκετά πράγματα όπως η δέουσα επιμέλεια, νομικές αναλύσεις, αυτοματοποίηση εγγράφων, ηλεκτρονικές χρεώσεις κ.α ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει μεγάλα βήματα από τις εταιρείες.

“Ο νομικός τομέας είναι μια παραδοσιακά συντηρητική αγορά η οποία, με ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη για δεκαετίες”, δήλωσε ο Jan Hoffmeister, συνιδρυτής της Drooms. “Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την μεγαλύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας AI είναι ο ευρέως διαδεδομένος “σκεπτικισμός” του κλάδου.”

 

Ωστόσο, οι πρόσφατες έρευνες της Drooms που βασίζονται σε δικιά της βάση δεδομένων με επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου ανακάλυψαν ότι το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η τεχνολογία AI έχει επιταχύνει αρκετές διαδικασίες, ενώ πάνω από το ήμισυ (52%) δηλώνει ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον τρόπο που εργάζονται εάν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία.

 

“Τα οφέλη είναι σαφή για τους εσωτερικούς συμβούλους που πρέπει να δουλεύουν με όλο και περισσότερους χρονικούς περιορισμούς”, πρόσθεσε ο Hoffmeister. “Όμως ορισμένες νομικές εταιρείες που λειτουργούν διαφορετικά πιστεύουν ότι η χρήση του του AI ίσως μειώσει τις ροές εσόδων τους. Ωστόσο, η χρήση έξυπνου λογισμικού για την αυτοματοποίηση της δέουσας επιμέλειας μπορεί να τους βάλει σε σκέψεις ώστε να εστιάσουν στην αναζήτηση τέτοιων τεχνολογιών που ίσως και να τους αποφέρουν περισσότερα έσοδα σε λιγότερο χρόνο.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS