ΑρχικήsecurityΝέα επίθεση DDoS ανεβάζει το νέο ρεκόρ στα 1,7 Tbps

Νέα επίθεση DDoS ανεβάζει το νέο ρεκόρ στα 1,7 Tbps

Μόλις 4 ημέρες μετά το ρεκόρ του 1,3 Tbps, έρχεται ένα νέο ρεκόρ σε DDoS επίθεση φθάνοντας τα 1,7 Tbps.

DDoS

Η επίθεση εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε από την Arbor Networks και απευθυνόταν σε πάροχο υπηρεσιών internet στις ΗΠΑ. Ακριβώς όπως η επίθεση DDoS που έπληξε την GitHub την περασμένη εβδομάδα έτσι και αυτή πραγματοποιήθηκε επίσης μέσω διακομιστών Memcached, οι οποίοι παραμένουν εκτεθειμένοι στο διαδίκτυο.

Πέρυσι, οι ερευνητές της Qihoo 360 Kee Team ανακάλυψαν ότι οι διακομιστές Memcached θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις επιθέσεις DDoS στέλνοντας ειδικά επεξεργασμένα πακέτα UDP στη θύρα 11211. Ανάλογα με την τροποποίηση των πακέτων UDP, ο διακομιστής Memcached στέλνει στο θύμα ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο από αυτό που δέχτηκε με αποτέλεσμα η επίθεση να γίνεται ακόμα πιο ισχυρή.

Παρόλο που η ευπάθεια είναι γνώστη αρκετούς μήνες πίσω, μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι μεγάλες επιθέσεις. Η καθυστέρηση αυτή, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, έγινε για να μελετηθούν προσεκτικά οι συγκεκριμένες επιθέσεις καθώς από τα 250 Gbps που ξεκίνησε η πρώτη μέσα σε μια εβδομάδα, έφτασαν τα 1.7 Tbps, με την Qihoo 360 να εκτιμά πως αν δεν είχε αντιμετωπιστεί άμεσα από την Arbor Network θα έφτανε τα 2+ Tbps.

Σε κάποιες από τις επιθέσεις ενσωματώθηκαν σημειώματα από τους κακόβουλους χρήστες, ζητώντας από τα υποψήφια θύματα 50 Monero Coins ( περίπου 17.000$ ). Αυτό βέβαια προϋποθέτει την παρακολούθηση της επίθεσης για να εντοπιστεί αυτό το σημείωμα, να πληρωθεί το ποσό και στην συνέχεια να σταματήσει η επίθεση.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο παρόμοιο άρθρο οι επιθέσεις αξιοποιώντας την λειτουργία Memcached φαίνεται ότι θα συνεχιστούν εντονότερα φθάνοντας κάθε φορά σε νέα ρεκόρ.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS