ΑρχικήsecurityThe Fappening: Γυμνές φωτογραφίες του Peter Andre και της συζύγου του

The Fappening: Γυμνές φωτογραφίες του Peter Andre και της συζύγου του

Φωτογραφίες προσωπικού περιεχομένου του τραγουδιστή Peter Andre και της συζύγου του, Emily MacDonagh, φέρονται ότι έχουν κλαπεί και δημοσιευθεί στο διαδίκτυο στα πλαίσια του διαβόητου Fappening saga.

Ενώ υπάρχουν πολύ λίγες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη νέα διαρροή, η βρετανική εφημερίδα The Sun γράφει ότι τρεις φωτογραφίες έχουν κλαπεί από τον iCloud λογαριασμό του ζευγαριού, μια από τα οποίες «δείχνει την Emily γυμνή.»

Αν και δεν έχει ειπωθεί κάτι σχετικά με το πώς κατάφεραν οι hacker να παραβιάσουν τον λογαριασμό, πιθανότατα να ακολούθησαν την ίδια μέθοδο με τις προηγούμενες παραβιάσεις, δηλαδή μέσω phishing emails.

Να υπενθυμίσουμε ότι σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις Fappening οι παραβάτες έστελναν phishing email στα θύματα που ζητούσαν την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης, με συνδέσμους που τους οδηγούσαν σε ιστοσελίδες οι οποίες αποθηκεύονται σε διακομιστές τρίτων. Μόλις προσκομιστούν διαπιστευτήρια σε αυτές τις σελίδες, οι hacker παίρνουν τον έλεγχο των λογαριασμών και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο αποθηκεύεται στο cloud.Fappening

Από προεπιλογή, τα iPhones της Apple έχουν ρυθμιστεί ώστε να φορτώνουν αυτόματα τα περιεχόμενα της κάμερας στο iCloud για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, και αυτή είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες πολλές ακατάλληλες φωτογραφίες βρίσκονται αποθηκευμένες στο cloud.

Ούτε ο Peter Andre ούτε η σύζυγός του έχουν σχολιάσει τη διαρροή μέχρι στιγμής.

Σε πολλές περιπτώσεις, διασημότητες των οποίων οι φωτογραφίες κλάπηκαν έρχονται σε επαφή με την επιβολή του νόμου για να ερευνήσουν την παραβίαση, αλλά δεν είναι γνωστό εάν ο Peter Andre σχεδιάζει να κάνει το ίδιο. Επίσης, δεν είναι ακόμα σαφές αν οι ιστότοποι που δημοσίευσαν τις κλεμμένες φωτογραφίες έχει ζητηθεί να τις καταργήσουν.

Η διακοπή εξάπλωσης της διαρροής, ωστόσο, είναι μια αρκετά δύσκολη αποστολή, δεδομένου ότι οι ιστοτόποι που είναι γνωστοί για την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών που έχουν κλαπεί ως μέρος του Fappening τυπικά επαναφορτίζουν το περιεχόμενο σε άλλους ιστότοπους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS