ΑρχικήsecurityTo Windows 10 Antivirus μπλοκάρει την εκτέλεση της Kali Linux!

To Windows 10 Antivirus μπλοκάρει την εκτέλεση της Kali Linux!

H Kali Linux είναι η τελευταία διανομή Linux που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε από το Microsoft Store ως μέρος της δυνατότητας Windows Subsystem for Linux (WSL) των Windows 10, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι αδύνατο να την εκτελέσετε χωρίς να απενεργοποιήσετε το antivirus.

Εξ ορισμού, η Kali Linux είναι μια διανομή που σκοπό έχει να βοηθήσει στη διεξαγωγή δοκιμών διείσδυσης και ethical hacking projects, οπότε είναι λογικό να συμπεριλαμβάνονται εργαλεία και exploits που υπό διαφορετικές συνθήκες θεωρούνται επικίνδυνα για έναν υπολογιστή Windows 10.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η ίδια η Kali προσφέρεται τώρα απευθείας στο Microsoft Store στα Windows 10, θα περίμενε κανείς ότι η προεπιλεγμένη προστασία από ιούς θα επιτρέψει στο whitelist όλο το περιεχόμενό της, επιτρέποντας σε όλα τα πακέτα να αναπτυχθούν σωστά.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει, καθώς το Windows Defender, η προεπιλεγμένη λύση προστασίας από ιούς που έχει προεγκατασταθεί στα Windows 10, εμποδίζει την εκτέλεση της Kali Linux αφού ορισμένα από τα εργαλεία hacking επισημαίνονται ως κακόβουλα προγράμματα και βρίσκονται σε καραντίνα.

Kali Linux

Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το Windows Defender και είναι λογικό όλα αυτά τα βοηθητικά προγράμματα να είναι επικίνδυνα για τους υπολογιστές των Windows 10, αλλά από την άλλη, αφού η Microsoft επέτρεψε την Kali Linux στο Microsoft Store, η λύση αντιμετώπισης ιών θα έπρεπε να κρίνεται μείζονος σημασίας.

Σε αυτό το σημείο, η εγκατάσταση της Kali και η εκτέλεση των πακέτων που περιλαμβάνονται είναι δυνατή μόνο εάν η προστασία του Windows Defender είναι απενεργοποιημένη.

Είναι αυτονόητο ότι η απενεργοποίηση της προστασίας του Windows Defender θα μπορούσε να αφήσει το σύστημα ευάλωτο σε περαιτέρω ευπάθειες, οπότε μια ενημέρωση από τη Microsoft θα ήταν πραγματικά χρήσιμη.

Επίσης, σημειώστε ότι η καταχώριση του Microsoft Store προειδοποιεί ότι η εγκατάσταση της Kali Linux θα μπορούσε να “ενεργοποιήσει την προειδοποίηση προστασίας από ιούς” και συνιστάται στους χρήστες να είναι προσεκτικοί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS