ΑρχικήsecurityThe Fappening: Γυμνές φωτογραφίες της πρωταγωνίστριας του Guardians of the Galaxy

The Fappening: Γυμνές φωτογραφίες της πρωταγωνίστριας του Guardians of the Galaxy

Το σκάνδαλο The Fappening δεν έχει λάβει ακόμα τέλος καθώς έχουμε νέο θύμα, την ηθοποιό της ταινίας Guardians of the Galaxy, Mikaela Hoover.

Ο λογαριασμός iCloud της Hoover έχει παραβιαστεί και οι hackers κατόρθωσαν να κλέψουν 40.000 εικόνες, 119 από τις οποίες δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπους που είναι γνωστοί για τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών στο πλαίσιο του σκανδάλου Fappening.

Η ηθοποιός έχει ήδη έρθει σε επαφή με το LAPD, και οι αστυνομικοί ερευνητές έχουν συλλέξει δύο διευθύνσεις IP για να εξετάσουν τα πιθανά cyberattacks που ξεκινούν από συγκεκριμένους υπολογιστές.

Fappening

Η υπηρεσία έλαβε επίσης δικαιολογητικά αναζήτησης για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τους IP holders, τις σημειώσεις πηγής, τα τραπεζικά δεδομένα καθώς και άλλες πληροφορίες.

Δεν έχουν ειπωθεί πολλά για το συγκεκριμένο hack, αλλά στο παρελθόν, η πλειοψηφία των θυμάτων Fappening είχαν χάσει τις φωτογραφίες τους εφόσον οι hackers κατάφεραν να σπάσουν τους λογαριασμούς τους στο iCloud. Το iCloud είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης που βασίζεται στο cloud, προσφέρεται από την Apple και οι χρήστες iPhone μπορούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους εκεί. Να σημειώσουμε ότι από προεπιλογή, τα iPhones μεταφορτώνουν αυτόματα τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει με την κάμερα στο cloud.

Τις περισσότερες φορές, οι χάκερ μέσω phishing αποκτούν τα διαπιστευτήρια των λογαριασμών iCloud. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει την αποστολή emails που αποστέλλονται φαινομενικά από την Apple και ζητούν την επαναφορά λογαριασμού. Κάνοντας κλικ σε συνδέσμους που περιλαμβάνονται σε αυτά τα κακόβουλα μηνύματα, οι hackers αποκτούν πρόσβαση σε ιστότοπους που μοιάζουν με αυτούς που ανήκουν στην Apple, αλλά όλα τα παρεχόμενα ονόματα χρήστη και κωδικοί πρόσβασης υποβάλλονται αυτόματα σε αυτούς.

Η Mikaela Hoover δεν υπέβαλε κάποια δήλωση μετά το περιστατικό, αλλά δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να δοθούν περισσότερες πληροφορίες όταν και αν εντοπιστούν οι ύποπτοι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS