ΑρχικήinetH Apple μας κάνει την χάρη να κατασκευάσει οικονομικότερα smartphones!

H Apple μας κάνει την χάρη να κατασκευάσει οικονομικότερα smartphones!

Η Apple, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν φημίζεται για τις οικονομικές της συσκευές. Μάλιστα, το iPhone X -ζωντανή απόδειξη- αποτελεί το πιο ακριβό iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Η τακτική αυτή της εταιρεία όμως δεν φαίνεται να της βγήκε σε καλό καθώς οι πωλήσεις του επετειακού μοντέλου δεν ήταν οι αναμενόμενες. Φυσικά, ένας από τους λόγους της αποτυχίας αυτής είναι η υψηλή τιμή.

Η Apple αποφάσισε να αλλάξει το στρατηγικό της πλάνο με σκοπό την ανάκαμψη. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά της καθώς η αποκάλυψη πολλών σφαλμάτων ασφαλείας σε συνδυασμό με την παραγωγική αποτυχία οδήγησαν σε απογοητευτικά νούμερα.

Ξεκινώντας με την πώληση οικονομικότερων αντικαταστάσεων μπαταριών αναγνώρισε το λάθος της όταν υποβάθμισε την απόδοση των παλαιότερων μοντέλων της. Τώρα, υπόσχεται ότι τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν πιο αξιόπιστο λογισμικό που θα στοχεύει στην ασφάλεια και τη καλύτερη απόδοση των συσκευών.Apple

Επίσης, πήρε την απόφαση επιτέλους να επενδύσει σε πιο προσιτές συσκευές. Η σειρά iPhone 2018 θα περιλαμβάνει, πέραν του διαδόχου του iPhone X και του μεγέθους Plus iPhone X, ένα iPhone 6.1 ιντσών LCD που θα προσφέρεται σε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Για να γίνει αυτό το iPhone όσο το δυνατόν πιο προσιτό, η Apple θα παραιτηθεί από μια σειρά χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας, όπως το 3D Touch, την οθόνη OLED και την ασύρματη φόρτιση.

Παρόμοιες αλλαγές θα συναντήσουμε και στο νέο μοντέλο MacBook Air με στόχο την μείωση της τιμής.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της Apple, ωστόσο, είναι να φτιάξει πιο προσιτά προϊόντα χωρίςυπερβολικά μεγάλους συμβιβασμούς. Και ένας τέτοιος στόχος είναι αναμφισβήτητα μια δύσκολη αποστολή. Ένα iPhone LCD χωρίς τα βασικά χαρακτηριστικά μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη αποτυχία, οπότε η εταιρεία έχει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει ένα φτηνότερο smartphone χωρίς να αφαιρέσει τα χαρακτηριστικά για τα οποία οι χρήστες αγάπησαν τα iPhone.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS