ΑρχικήsecurityΗ απάντηση της Apple για τη πρόσφατη διαρροή του iBoot

Η απάντηση της Apple για τη πρόσφατη διαρροή του iBoot

Η πρόσφατη διαρροή του πηγαίου κώδικα iOS 9 (iBoot) για παλαιότερες συσκευές iPhone προκάλεσε προφανώς ορισμένες ανησυχίες στους χρήστες iPhone και iPad αναφορικά με το αν οι συσκευές τους είναι τόσο ασφαλείς όσο η εταιρεία διαφημίζει.

Η μητρική πλακέτα ήταν η πρώτη έκθεση της διαρροής του iBoot – ενός στοιχείου του iOS που διασφαλίζει ότι όλες οι εφαρμογές και το λογισμικό που είναι εγκατεστημένες στις συσκευές της Apple είναι ασφαλείς κατά την εκκίνηση και δεν παραβιάζονται με κανέναν τρόπο. Παραδόξως, ο παραβιασμένος πηγαίος κώδικας βρισκόταν αυτές τις μέρες στο GitHub. iBoot

Η Apple αφαίρεσε αμέσως τον πηγαίο κώδικα iBoot από το GitHub, αλλά ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στο διαδίκτυο ήταν αρκετός για κάποιους περίεργους χρήστες να λάβουν νέα στοιχεία για τη δημιουργία καινούριων εργαλείων jailbreak. Η Apple, από πλευράς της, αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς σε μια πρόσφατη δήλωση της στην CNET, τονίζοντας ότι οι ενημερωμένες συσκευές είναι ασφαλείς “by default.”

«Ο παλιός πρωτογενής κώδικας φαίνεται να έχει διαρρεύσει, αλλά από τη φύση του η ασφάλεια των προϊόντων μας δεν εξαρτάται από την μυστικότητα του πηγαίου κώδικα μας. Υπάρχουν πολλά στρώματα προστασίας υλικού και λογισμικού ενσωματωμένα στα προϊόντα μας και φροντίζουμε να ενθαρρύνουμε πάντα τους πελάτες να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες λογισμικού για να επωφεληθούν από τις τελευταίες δυνατότητες προστασίας.» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Apple.

Επειδή ο πηγαίος κώδικας iBoot που δημοσιεύτηκε στο GitHub χρονολογείται δύο χρόνια πίσω, έχουμε κάθε λόγο να πιστέψουμε την Apple όταν λέει ότι οι συσκευές iPhone, iPad και iPod touch είναι ασφαλείς “by design.”

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία παροτρύνει όλους τους χρήστες iPhone, iPad και iPod touch να ενημερώσουν τις συσκευές τους στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS, την έκδοση 11.2.5, και να διατηρούν πάντα τις συσκευές τους up-to -date όταν είναι διαθέσιμες νέες εκδόσεις iOS. Η Apple ανέφερε επίσης ότι η ασφάλεια των συσκευών της βασίζεται σε πολλά επίπεδα, όχι μόνο στον πηγαίο κώδικα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS