Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Δωρητές αίματος μπορούν τώρα να βρεθούν μέσω Facebook

Το Facebook δημιουργεί ένα νέο χαρακτηριστικό, προκειμένου να βοηθήσει τους δωρητές αίματος και τους ανθρώπους που χρειάζονται αίμα στην Ινδία να έρθουν σε επαφή.

δωρητές

Την 1η Οκτωβρίου, την εθνική ημέρα δωρητών αίματος στην Ινδία, το Facebook θα αρχίσει να ωθεί τους χρήστες να εγγραφούν ως αιμοδότες. Οι άνθρωποι θα δουν την προτροπή στα χρονολόγιά τους και θα μπορούν να επισημανθούν ως δωρητές στα προφίλ τους και να επιλέξουν να το μοιραστούν με φίλους.

Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, θα επιτρέψει σε άτομα ή οργανισμούς που αναζητούν αίμα να δημιουργούν posts για να το ζητήσουν. Τα post μπορεί να στοχεύουν σε ορισμένες περιοχές, έτσι θα προωθείται μια ειδοποίηση στους δωρητές που είναι πιο κοντά σε αυτόν που αναζητά αίμα.

Όταν οι δωρητές αποδέχονται το αίτημα, οι οργανώσεις θα μπορούν να τους προσεγγίσουν ιδιωτικά μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή μέσω των πλατφορμών Messenger και WhatsApp του Facebook.

Το Facebook λέει ότι αυτό το χαρακτηριστικό εξυπηρετεί μια πραγματική ανάγκη. Η Ινδία αντιμετωπίζει έλλειψη αίματος, καθώς έχει περίπου 10% λιγότερη δωρεά από ό, τι χρειάζεται. Περισσότερες από 38.000 δωρεές χρειάζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση του ελλείμματος, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook κυριολεκτικά χιλιάδες φορές την εβδομάδα για να αναζητήσουν αιμοδότες», δήλωσε στο CNN ο Hema Budaraju, διευθυντής προϊόντος στο Facebook.

Το χαρακτηριστικό θα παρουσιαστεί πρώτα στις εφαρμογές Android και στην έκδοση του mobile web, που είναι οι δύο τρόποι με τους οποίους οι περισσότεροι Ινδοί αλληλεπιδρούν με το Facebook.

Το Facebook καλεί ανθρώπους στην Ινδία να πάνε στο facebook.com/donateblood για να εγγραφούν για αυτό τον καλό σκοπό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *