Κυριακή, 31 Μαΐου, 23:46
Αρχική inet Σπίτι κατασκευάζεται μέσω 3D εκτύπωσης σε μόλις 24 ώρες

Σπίτι κατασκευάζεται μέσω 3D εκτύπωσης σε μόλις 24 ώρες

Τον τελευταίο καιρό η 3D εκτύπωση κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, ακόμα και σπίτια κατασκευάζονται με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο, είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι μια εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει ένα σε μόλις 24 ώρες.

εκτύπωση

Βρίσκεται στη Ρωσία, έχει μέγεθος 37 τετραγωνικά μέτρα και χτίστηκε σε μόλις μία ημέρα, με κόστος μόλις πάνω από $ 10.000. Η 3D-εκτυπωτική εταιρεία Apis Cor έχτισε το σπίτι χρησιμοποιώντας ένα φορητό εκτυπωτή.

Τα κύρια συστατικά του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των διαχωριστικών και της οικοδόμησης, τυπώθηκαν μόνο από ένα συγκεκριμένο μείγμα. Τα παράθυρα και τα έπιπλα προστέθηκαν αργότερα και μία γυαλιστερή στρώση χρώματος προστέθηκε στο εξωτερικό του σπιτιού. Το συνολικό κόστος κατασκευής του σπιτιού; $ 10.134. Το σπίτι αποτελείται από ένα χωλ, μπάνιο, σαλόνι και κουζίνα και βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις της Apis Cor στη Ρωσία.

εκτύπωση

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το σπίτι μπορεί να έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 175 χρόνια. «Θέλουμε να αλλάξουμε την επικρατούσα αντίληψη, ότι η κατασκευή δεν μπορεί να είναι γρήγορη, φιλική προς το περιβάλλον, αποδοτική και αξιόπιστη την ίδια στιγμή» δήλωσε ο ιδρυτής Nikita Chen-Yun-tai στην ιστοσελίδα της Apis Cor. «Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη διεθνής κατασκευαστική εταιρεία, που θα λύσει τα προβλήματα της στέγασης σε όλο τον κόσμο.»

Η Apis Cor ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη εταιρεία που έχει αναπτύξει έναν εκτυπωτή 3D από τον οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε ολόκληρα κτίρια επι τόπου. Τα 3D-τυπωμένα σπίτια συνήθως χτίζονται εκτός των εγκαταστάσεων και μόνο συναρμολογούνται στο ίδιο το εργοστάσιο.

Πέρυσι, η πρώτη πολυκατοικία στον κόσμο που κατασκευάστηκε με 3D εκτύπωση στην Κίνα, με τις δομές να έχουν εκτυπωθεί εκτός των εγκαταστάσεων.

Μια άλλη κινεζική κατασκευαστική εταιρεία κατάφερε να εκτυπώσει ένα ολόκληρο σπίτι δύο ορόφων στο χώρο των εγκαταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πήρε περίπου 45 μέρες – αν και η δομή του μοιάζει πολύ περισσότερο με εκείνη ενός συμβατικού σπιτιού σε σύγκριση με εκείνο την Apis Cor.

Φανταστείτε τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη που τα σπίτια θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον με αυτή την τεχνολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.