ΑρχικήinetΣπίτι κατασκευάζεται μέσω 3D εκτύπωσης σε μόλις 24 ώρες

Σπίτι κατασκευάζεται μέσω 3D εκτύπωσης σε μόλις 24 ώρες

Τον τελευταίο καιρό η 3D εκτύπωση κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, ακόμα και σπίτια κατασκευάζονται με αυτό τον τρόπο. Ωστόσο, είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι μια εταιρεία κατάφερε να κατασκευάσει ένα σε μόλις 24 ώρες.

εκτύπωση

Βρίσκεται στη Ρωσία, έχει μέγεθος 37 τετραγωνικά μέτρα και χτίστηκε σε μόλις μία ημέρα, με κόστος μόλις πάνω από $ 10.000. Η 3D-εκτυπωτική εταιρεία Apis Cor έχτισε το σπίτι χρησιμοποιώντας ένα φορητό εκτυπωτή.

Τα κύρια συστατικά του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των διαχωριστικών και της οικοδόμησης, τυπώθηκαν μόνο από ένα συγκεκριμένο μείγμα. Τα παράθυρα και τα έπιπλα προστέθηκαν αργότερα και μία γυαλιστερή στρώση χρώματος προστέθηκε στο εξωτερικό του σπιτιού. Το συνολικό κόστος κατασκευής του σπιτιού; $ 10.134. Το σπίτι αποτελείται από ένα χωλ, μπάνιο, σαλόνι και κουζίνα και βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις της Apis Cor στη Ρωσία.

εκτύπωση

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι το σπίτι μπορεί να έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 175 χρόνια. «Θέλουμε να αλλάξουμε την επικρατούσα αντίληψη, ότι η κατασκευή δεν μπορεί να είναι γρήγορη, φιλική προς το περιβάλλον, αποδοτική και αξιόπιστη την ίδια στιγμή» δήλωσε ο ιδρυτής Nikita Chen-Yun-tai στην ιστοσελίδα της Apis Cor. «Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη διεθνής κατασκευαστική εταιρεία, που θα λύσει τα προβλήματα της στέγασης σε όλο τον κόσμο.»

Η Apis Cor ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη εταιρεία που έχει αναπτύξει έναν εκτυπωτή 3D από τον οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε ολόκληρα κτίρια επι τόπου. Τα 3D-τυπωμένα σπίτια συνήθως χτίζονται εκτός των εγκαταστάσεων και μόνο συναρμολογούνται στο ίδιο το εργοστάσιο.

Πέρυσι, η πρώτη πολυκατοικία στον κόσμο που κατασκευάστηκε με 3D εκτύπωση στην Κίνα, με τις δομές να έχουν εκτυπωθεί εκτός των εγκαταστάσεων.

Μια άλλη κινεζική κατασκευαστική εταιρεία κατάφερε να εκτυπώσει ένα ολόκληρο σπίτι δύο ορόφων στο χώρο των εγκαταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πήρε περίπου 45 μέρες – αν και η δομή του μοιάζει πολύ περισσότερο με εκείνη ενός συμβατικού σπιτιού σε σύγκριση με εκείνο την Apis Cor.

Φανταστείτε τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη που τα σπίτια θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον με αυτή την τεχνολογία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS