ΑρχικήHow ToΜη δημοσιεύετε το παιδί των φίλων σας στα κοινωνικά δίκτυα!

Μη δημοσιεύετε το παιδί των φίλων σας στα κοινωνικά δίκτυα!

Περιμένατε 9 ολόκληρους μήνες τον ερχομό του μικρού σας και έρχεται κάποιος από την οικογένεια την ώρα της γέννησης και το ανεβάζει σε ένα κοινωνικό δίκτυο, όπως το Facebook! Φίλοι και συγγενείς, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν χρειάζεται να γίνει μια τέτοια δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα! Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 βασικούς κανόνες γύρω από την ανάρτηση πληροφοριών και φωτογραφιών, όταν πρόκειται για το παιδί των φίλων σας:

Μη δημοσιεύετε το παιδί των φίλων σας στα κοινωνικά δίκτυα!

  1. Μην δημοσιεύετε τίποτα στα κοινωνικά δίκτυα, αν οι γονείς δεν το έχουν κάνει εκείνοι πρώτα (ή χωρίς την άδειά τους).

Ακόμα κι αν πρόκειται για τους καλύτερούς σας φίλους και είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι στο δρόμο προς το νοσοκομείο, τα νέα είναι δικά τους. Απλώς περιμένετε! Σκεφτείτε ότι ίσως να μην θέλουν ακόμα να γνωστοποιήσουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι οδεύουν προς τον τοκετό. Είναι αρκετά συχνό, οι γονείς να θέλουν να “βεβαιωθούν ότι όλα θα πάνε καλά” πριν κάνουν οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση! Εκτός, φυσικά, αν σας δώσουν το ΟΚ. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά είστε, πρόκειται για τη δική τους ζωή και όχι για τη δική σας.

  1. Αν είστε οι γονείς, προγραμματίστε για αργότερα τη δημοσίευσή σας.

baby-fb

Παρόλο το σχεδιασμό, το γεγονός ότι έφτασε η ώρα της γέννας είναι από μόνο του ανησυχητικό, οπότε σίγουρα φαίνεται αδιανόητο να μιλήσει κάποιος εκείνη τη στιγμή στα κοινωνικά δίκτυα. Αφότου τελειώσει αυτό το δύσκολο κομμάτι, αισίως, συζητήστε μεταξύ σας για την καλύτερη προσέγγιση που θέλετε να έχετε στα social media (ή και την καθόλου προσέγγιση!). Στο κάτω κάτω εσείς είστε οι γονείς, εσείς αποφασίζετε. Επιπλέον, σκεφτείτε να ζητήστε από οικογένεια και φίλους να απέχουν από οποιαδήποτε μορφή ανάρτησης μέχρι να το κάνετε εσείς!

  1. Likes, σχόλια αλλά μην κοινοποιείτε τις φωτογραφίες που κοινοποιεί η οικογένεια.

Ας πούμε ότι η οικογένεια δημοσιεύει μια φωτογραφία με αφορμή το νέο γεγονός στο Facebook, κάνοντας επίσημα οι ίδιοι την ανακοίνωση ότι το μωρό τους είναι εδώ. Σκεφτείτε τις συνέπειες του νέου εάν μοιραστείτε τη φωτογραφία στη δική σας σελίδα. Οι γονείς δεν είναι φίλοι με όλους τους δικούς σας φίλους, οπότε μην επιδεικνύετε το παιδί τους σε ξένους. Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία, ρωτήστε τους ίδιους τους γονείς.

  1. Σε περίπτωση αμφιβολίας, απλώς στείλτε «Συγχαρητήρια».

Εάν άλλα άτομα εκτός από τους γονείς δημοσιεύουν για τη γέννηση του μωρού, αλλά οι γονείς δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει κάτι, στείλτε τους μήνυμα ή πάρτε τους ένα τηλέφωνο για να τους ευχηθείτε. Δεν είναι μόνο πιο προσωπικό και πιο διακριτικό, αλλά και σε περίπτωση που δεν έχουν χαρεί που κάποιος άλλος έκανε την ανακοίνωση του ευχάριστου αυτού νέου πριν από εκείνους στα κοινωνικά δίκτυα, εσείς θα βρίσκεστε στην «πλευρά με τους καλούς».

Έξτρα σημείωση: Δώστε στην οικογένεια λίγο χώρο! Μην τους βομβαρδίζετε με κλήσεις κάθε 15 λεπτά μετά τη γέννηση του μωρού.

  1. Αν πήγατε να επισκεφθείτε την οικογένεια, ρωτήστε πριν αναρτήσετε οτιδήποτε.

visit-family

Δεν σας κατηγορούμε που θέλετε να πάρετε ένα εκατομμύριο φωτογραφίες, αλλά πάντα να ρωτάτε τι θέλουν οι γονείς πριν από οποιαδήποτε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμη και αν πρόκειται για το Snapchat. Μερικοί γονείς μπορεί να μην θέλουν να δημοσιευθεί το παιδί τους σε καμία άλλη πλατφόρμα πέραν αυτής που χρησιμοποιούν οι ίδιοι.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS