5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Αλλάξετε γρήγορα σχέδια παροχής ενέργειας στα Windows

Τα σχέδια παροχής ενέργειας των Windows επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν διαφορετικά profile ενέργειας έτσι ώστε να το μηχάνημά τους να καταναλώνει περισσότερο ή λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, κατάλληλο σε μια δεδομένη στιγμή.

power1 windows

Όταν λειτουργούν με μπαταρία, οι χρήστες συνήθως επιλέγουν χαμηλότερη φωτεινότητα στην οθόνη τους και μικρότερο χρονικό διάστημα για να βρεθεί ο υπολογιστής τους σε sleep mode. Το αντίθετο ακριβώς όταν το σύστημα τροφοδοτείται από ηλεκτρική πρίζα.

Αυτά τα δύο σχέδια παροχής ενέργειας των Windows ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανιχνευτεί μια αλλαγή στην πηγή ενέργειας, αλλά για να μεταβείτε κατά δική σας βούληση σε ένα διαφορετικό σχέδιο παροχής ενέργειας, θα πρέπει να περάσετε από το παράθυρο «Επιλογές παροχής ενέργειας». Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις βασιζόμενες στην γραμμή εντολών που θα μπορείτε να τις αποθηκεύσετε όπου θέλετε και να τις εκτελείται όποτε θέλετε. Εδώ είναι το πώς.

Πριν να δημιουργήσετε τη συντόμευση, θα πρέπει να γνωρίζετε το GUID που έχει εκχωρηθεί για κάθε σχέδιο παροχής ενέργειας. Κάθε σχέδιο παροχής ενέργειας έχει το δικό του GUID και θα πρέπει να δημιουργήσετε μία συντόμευση και κάθε ένα από αυτά. Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή. Θα πάρετε μια λίστα όλων των διαμορφωμένων σχεδίων παροχής ενέργειας μα τα αντίστοιχα αναγνωριστικά GUID τους.

powercfg /list

power1

Σημειώστε το GUID του σχεδίου παροχής ενέργειας για το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε τη συντόμευση. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα αρχείο κειμένου (χρησιμοποιήστε το Notepad) και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

powercfg /s [Το GUID του σχεδίου παροχής ενέργειας]

power2

Δείτε το αντίστοιχο παράδειγμα της φωτογραφίας μας.

Αποθηκεύστε το αρχείο με επέκταση CMD. Κατά προτίμηση, ονομάστε το με το ίδιο όνομα που έχει το σχέδιο παροχής ενέργειας ώστε να μπορείτε να το αναγνωρίζετε εύκολα.

power3

Αυτό ήταν. Κάθε φορά που θα εκτελείτε το συγκεκριμένο αρχείο, θα μεταβαίνετε στο σχέδιο παροχής ενέργειας που αντιστοιχεί. Το δοκιμάσαμε σε περιβάλλον Windows 7 και πάνω και εργάζεται άψογα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *