ΑρχικήinetΠοια γραμματοσειρά χρησιμοποιεί το logo της Wikipedia;

Ποια γραμματοσειρά χρησιμοποιεί το logo της Wikipedia;

Σε ένα πρόσφατο project, χρειαστήκαμε την γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η Wikipedia στο λογότυπό  της. Μετά από αρκετό ψάξιμο ανακαλύψαμε ότι χρησιμοποιεί την Hoefler Text.Hoefler Text Wikipedia

Όταν ο Jonathan Hoefler ίδρυσε την εταιρεία του το 1989, η ψηφιακή τυπογραφία ήταν στο ξεκίνημά της. Λίγες από τις μεγάλες γραμματοσειρές είχαν μετατραπεί σε ψηφιακή μορφή, και η προσθήκη νέων γινόταν με αργά και διστακτικά βήματα.

H Adobe αρχισε να παράγει σιγά σιγά αρκετά πρωτότυπα, τα οποία ονόμαζε με έννοιες όπως “στοιχεία παλαιού τύπου” και «μικρής κεφαλαιοποίησης” ή “old-style figures” και “small caps.”

Η γραμματοσειρά Hoefler Text, ήρθε να αναβιώσει μια σειρά από άλλες παραδόσεις, που κάποτε ήταν στο επίκεντρο της εκτύπωσης: Οι γραμματοσειρές ligature sets,και engraved capitals του εικοστού αιώνα μαζί με την παλαιά arabesques έδωσαν την  Hoefler Text που πρόσθεσε σημεία στίξης και πλάγια γραφή μικρής κεφαλαιοποίησης, επεκτείνοντας την εμβέλεια της ψηφιακής τυπογραφίας πέρα ​​από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς περιείχε ξένα σύμβολα και τόνους.

Ο κ. Jonathan Hoefler λοιπόν δημιούργησε την ομώνυμη γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιούσε αργότερα η μεγαλύτερη ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια.

Το font σήμερα διατίθεται δωρεάν για όλους όσους ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν στον υπολογιστή τους. Κατεβάστε το αρχεία και ανοίξτε το.
Αν δεν γνωρίζετε πως να το εγκαταστήσετε, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Διπλό κλικ στο αρχείο που παραθέτουμε παρακάτω και “install” από την πάνω αριστερή γωνία του παράθυρου που θα ανοίξει.

Κατεβάστε τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η Wikipedia στο λογότυπό της

Hoefler Text.zip

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS