ΑρχικήsecurityHacked η ιστοσελίδα της Malaysia Airlines από τους Lizard Squad

Hacked η ιστοσελίδα της Malaysia Airlines από τους Lizard Squad

Η επίσημη ιστοσελίδα της Malaysia Airlines παραβιάστηκε σήμερα από την ομάδα Lizard Squad, η οποία μετά από αυτό άρχισε να αυτοαποκαλείται ‘Official Cyber Caliphate’.

Ιστοσελίδα του εθνικού αερομεταφορέα δείχνει στο header ένα “404–Plane Not Found”, πιθανώς σαν μια αναφορά στην απώλεια της πτήσης MH370 τον περασμένο Μάρτιο και την κατάρριψη της πτήσης MH17 τον Ιούλιο. Οι Lizard Squad δεν ανέφεραν γιατί στοχοποίησαν την Malaysia Airlines, αλλά φαίνεται να υπονοούν ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ορισμένα εμπιστευτικά δεδομένα της εταιρείας.Lizard Squad Hack

Ωστόσο, Malaysia Airlines, αναφέρει ότι οι διακομιστές της είναι άθικτοι και δεν έχουν διαρρεύσει δεδομένα χρηστών, καθώς και ότι έχει λυθεί το θέμα DNS που αντιμετώπιζαν. Η εταιρεία αναφέρει ότι το site πλέον λειτουργεί, και ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν κρατήσεις, ως συνήθως, μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

Η ιστοσελίδα μετά το hack είχε αναρτημένο το γνωστό avatar των Lizard Squad, και συνδέσεις σε τρεις λογαριασμούς στο Twitter (@LizardMafia, @UMGRobert και @UmgChris). Με το άνοιγμα της σελίδας ένα rap τραγούδι άρχιζε να παίζει αυτόματα.

Δείτε το Tweet ανακοίνωσης του hack

[tweet_embed id=559510964983197698]

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS