ΑρχικήinetDown-Ranked το eBay από την Google

Down-Ranked το eBay από την Google

Η παραβίαση δεδομένων του eBay φαίνεται να κόστισε στην εταιρεία περισσότερο από την απώλεια της εμπιστοσύνης από τους χρήστες της. Όπως φαίνεται, η διαρροή δεδομένων κόστισε στην εταιρεία και την κατάταξη της στο Google.

ebay

Η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά φαίνεται να μην εμφανίζεται τόσο συχνά όσο εμφανιζόταν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google από αυτή την εβδομάδα, το οποίο είναι κάπως περίεργο, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία. Ενώ αρχικά έμοιαζε να έχει να κάνει με την νέα ενημέρωση του αλγόριθμου της Google, μάλλον φαίνεται σαν να υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτή την ιστορία.

Σύμφωνα με το Search Engine Land, η Google χτύπησε την eΒay με χειροκίνητη ποινή, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος πάνω στην Google έκρινε ότι το eΒay χρειάζεται ένα χαστούκι και έτσι άλλαξε την κατάταξη της ιστοσελίδας. Ενώ είναι αλήθεια ότι το νέο Panda 4.0 θα μπορούσε να είναι η αιτία, οι πιθανότητες είναι ότι ήταν ένας συνδυασμός των δύο.

Το χρονοδιάγραμμα των προβλημάτων κατάταξης του eΒay συμπίπτει με την παραβίαση των δεδομένων που βάζουν σε κίνδυνο πάνω από 145 εκατομμύρια χρήστες. Όλοι γνωρίζουμε πια ότι διέρρευσαν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και άλλες προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, αν και πιστεύεται τουλάχιστον οι κωδικοί πρόσβασης ήταν κρυπτογραφημένοι.

Οι τραπεζικές πληροφορίες, καθώς και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών είναι ασφαλή, σύμφωνα με την εταιρεία.
Στον απόηχο της ενημέρωσης του αλγόριθμου Panda 4.0, μοιάζει ότι το eΒay έχασε τις προβολές σε λέξεις-κλειδιά που άρχιζαν με την διεύθυνση “www.ebay.com/bhp.”  Από τις 120.000 σελίδες του eBay έχουν χάσει τα σημεία θετικής αξιολόγησης, εκείνες που έχουν στην διεύθυνση τη λέξη BHP. Μιλάμε για περίπου 90.000 σελίδες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS