Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Γιατί έκλεισε η Lavabit και το νέο iPhone

lavabitΠριν από λίγες εβδομάδες, η υπηρεσία παροχής κρυπτογραφημένων e-mails Lavabit συγκλόνισε το διαδίκτυο, όταν ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα κλείσει. Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Ladar Levison εξήγησε ότι,  δεν μπορούσε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση του είχε αποστείλει μια μυστική εντολή για κάτι που δν μπορούσε να αναφέρει .

Δεδομένου ότι η εταιρεία προσφέρει μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είχε λάβει την εντολή να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών της στην κυβέρνηση. Είναι η γνωστή πολιτική που ακολουθεί η NSA, καλεί τις εταιρείες απλά να  να συμμορφωθούν με τις μυστικές της διαταγές και να παρέχουν ότι δεδομένα έχουν.

Η Lavabit φυσικά δεν μπορούσε να το επιβεβαιώσει, φοβούμενη να μην εκθέσει την μυστική υπηρεσία.  Έτσι κανείς δεν μπορούσε  να πει με βεβαιότητα τι συνέβη .

Υπό το πρίσμα όμως των πιο πρόσφατων αποκαλύψεων από τον Edward  Snowden, δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι ζήτησε η κυβέρνηση από την Lavabit.

Νέα έγγραφα που διέρρευσαν από την Guardian και την New York Times  αποκαλύπτουν ότι η NSA έχει κάνει μεγάλα βήματα στο να σπάει ή παρακάμπτει την κρυπτογράφηση στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιεί καταναγκασμό ή να πείθει τις εταιρείες να αφήσουν backdoors για τις δράσεις της.

Ο τρόπος όμως που αντέδρασε ο κ. Ladar Levison μπορεί να μας διδάξει πολλά, και να μας κάνει να ελπίζουμε. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τοποθετούν το ήθος πάνω από το κέρδος. Το όχι του κ. Ladar Levison δεν ακούστηκε όυτε από την Microsoft, ούτε από την Google, ούτε από την Apple. Τον λόγο τον γνωρίζεται, τον γνωρίζουμε αλλά πάλι τους προτιμάμε. Είναι η γνωστή μας αναισθησία, σε λίγο θα πανηγυρίζουμε για το νέο Windows 8.1 ή το νέο iPhone και οι μυστικές υπηρεσίες θα συνεχίζουν τις δράσεις τους μέσα από την νέα μας συσκευή ή το νέο μας λειτουργικό.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *