ΑρχικήinetΝομίζετε ότι τα σοκ με τις αποκαλύψεις για την NSA τελείωσαν;

Νομίζετε ότι τα σοκ με τις αποκαλύψεις για την NSA τελείωσαν;

nsa cryptoΝομίζετε ότι όλα αυτά που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα για την NSA από τον Edward Snowden είναι σημαντικά; Θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αν δεν βρίσκεται τον λόγο, οι τελευταίες αποκαλύψεις θα δώσουν την αφορμή στον καθένα από μας να σκεφτούμε πόσο απροστάτευτοι είμαστε στο διαδίκτυο.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες και τις υποψίες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι η NSA εργάζεται συστηματικά για το σπάσιμο, την παράκαμψη, ή την αποδυνάμωση κάθε είδους κρυπτογράφησης που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Η NSA εργάζεται σε διάφορα επίπεδα για να βεβαιωθεί ότι η κρυπτογράφηση δεν θα σταματήσει τις υποκλοπές τους.

“Την τελευταία δεκαετία, η NSA με μια επιθετική, πολύπλευρη προσπάθεια προσπαθεί να σπάσει τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες κρυπτογράφησης στο διαδίκτυο”, αποκαλύπτει ένα έγγραφο του 2010 που προέρχεται από την Βρετανική μυστική υπηρεσία GCHQ και αποκαλύφθηκε από τον Edward Snowden. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε από την New York Times και την Guardian.

[ads2]
“Πάρα πολλά κρυπτογραφημένα δεδομένα στο διαδίκτυο είναι πλέον εκμεταλλεύσιμα,” αναφέρει το έγγραφο.

Αυτό σημαίνει ότι η κρυπτογράφηση έχει “σπάσει” εξ ολοκλήρου, μέσω hacking σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή δίκτυα που έχουν διαχειριστική επαφή με το κρυπτογραφημένο κανάλι. Το αποτέλεσμα είναι να αποκτηθεί πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που διακινούνται σε μορφή απλού κειμένου.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η NSA ασκεί υπερβολικές πιέσεις ή εξαναγκάζει προμηθευτές λογισμικού κρυπτογράφησης να αφήνουν backdoors στα προϊόντα τους, δίνοντας τους έναν ανώδυνο έναν τρόπο να παρακάμπτουν την κρυπτογράφηση.

Τέλος, η NSA δουλεύει συνεχώς για να αποδυναμώσει τις προδιαγραφές κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται online. Με την αξιοποίηση των σημείων που ανακαλύπτουν, η NSA μπορεί να έχει πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες που οι άλλοι δεν μπορούν να διαπεράσουν.

Οι προσπάθειες αυτές της μυστικής υπηρεσίας είναι άκρως απόρρητες και είναι γνωστές μόνο σε λίγους επίλεκτους, μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Αυτοί βέβαια δεν είναι οι μόνοι τρόποι που χρησιμοποιεί η NSA για να παρακάμψει την κρυπτογράφηση. Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, χρησιμοποιεί brute force για να σπάσει ασθενέστερα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης. Φανταστείτε όμως τι περιθώρια αποτυχίας έχουν οι επιθέσεις brute force με τους υπέρ-υπολογιστές της μυστικής υπηρεσίας.

Στα έγγραφα που διέρρευσαν υπάρχουν επίσης αναφορές που μιλούν για μια σημαντική “επανάσταση” που έγινε το 2010, η οποία κατέστησε εκμεταλλεύσιμη σχεδόν όλη την κίνηση του διαδικτύου. Δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς κατάφερε η NSA να πετύχει, καθώς τέτοιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο σε πολύ υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS