ΑρχικήinetΑνασφαλής η λειτουργία Picture Password των Windows 8

Ανασφαλής η λειτουργία Picture Password των Windows 8

passwordΤον Οκτώβριο του 2012, η Microsoft κυκλοφόρησε το νέο της λειτουργικό Windows 8. Μαζί με το λειτουργικό έδωσε για πρώτη φορά στη κυκλοφορία ένα νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας που ονόμασε picture password, ή κωδικός εικόνας.

Ειδικά σχεδιασμένο για συσκευές αφής, δίνει κωδικούς πρόσβασης με εικόνες με χειρονομίες που έχουν συσταθεί από το διαχειριστή και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσουν κάθε μονάδα που τρέχει Windows 8.

Θα μπορούσε να είναι ένας νέος επαναστατικός τρόπος προστασίας των Windows 8, αλλά μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το Arizona State University το Delaware State University και το GFS Technology (PDF) δείχνει ότι οι κωδικοί εικόνας είναι μάλλον ανασφαλείς αφού εύκολα μπορούν να παραβιαστούν από κάποιον hacker.

Η όλη ιδέα είναι αρκετά απλή: όλοι μας έχουμε την τάση να χρησιμοποιούμε τις ίδιες χειρονομίες για έναν ορισμένο τύπο φωτογραφιών. Με αυτό τον τρόπο, ένας hacker μπορεί να δοκιμάσει πολλαπλούς συνδυασμούς μέχρι να απασφαλίσει με επιτυχία τη συσκευή και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.

Αν δεν το καταλαβαίνεται δείτε το παρακάτω βίντεο

Η Microsoft, βέβαια από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι η νέα της τεχνολογία είναι πιο γρήγορη από τους κανονικούς κωδικούς πρόσβασης, γι ‘αυτό συνιστά στους χρήστες να την χρησιμοποιούν στις συσκευές με Windows 8 και Windows RT.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS