ΑρχικήinetPuzzlebox Orbit, ελικόπτερο χωρίς τηλεχειριστήριο

Puzzlebox Orbit, ελικόπτερο χωρίς τηλεχειριστήριο

Παρακολουθώντας τα τελευταία τεχνολογικά νέα είναι πια γνωστό ότι στο μέλλον θα υπάρχουν πάρα πολλά μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. 

puzzlebox_orbit-helicopter

Η PuzzleBox είναι μια εταιρεία που κοιτάζει το μέλλον και συνεργάζεται με τη νευροεπιστήμη σχεδιάζοντας το μέλλον. Ανέπτυξε ένα ελικόπτερο παιχνίδι το Puzzlebox Orbit, που κατευθύνεται από τα εγκεφαλικά κύματα του πιλότου χωρίς τηλεχειριστήριο. Το project είναι open source πράγμα που σημαίνει ότι η PuzzleBox ελπίζει ότι φιλόδοξοι προγραμματιστές θα πειραματιστούν με αυτό και θα το βελτιώσουν.
Με μία κορδέλα στο κεφάλι και ένα tablet που παρουσιάζει την εικονική πορεία του ελικοπτέρου, ο πιλότος μπορεί να το οδηγήσει μόνο με την σκέψη του. Η “κορδέλα” διαβάζει από το EEG, ή από το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, τα σήματα από τον εγκέφαλο, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει τις κινήσεις του ελικοπτέρου.

Ο CEO της PuzzleBox, Steve Castellotti εξήγησε στην HuffPost:

Αυτό που κάνουμε μοιάζει σαν να ψάχνουμε ένα ρυθμό. Η σκέψη κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και εκεί δεν υπάρχει ρυθμός. Αλλά αν κάνετε μια εργασία στα μαθηματικά ή μια μετάφραση από ξένη γλώσσα ή γενικότερα ένα οποιοδήποτε είδος σταθερής και διαρκούς σκέψης, υπάρχει ένα ρυθμός σαν κάποιος να χτυπάει ένα τύμπανο. Εμείς συλλέγουμε αυτά από τα ηλεκτρικά σήματα και να τα χρησιμοποιούμε για να πετάξουμε το ελικόπτερο.

Δείτε το βίντεο από την HuffPost:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS