ΑρχικήinetVulcan Aerospace Stratolaunch ο κολοσσός του συνιδρυτή της Microsoft

Vulcan Aerospace Stratolaunch ο κολοσσός του συνιδρυτή της Microsoft

Vulcan Aerospace Stratolaunch: Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, αποκάλυψε ένα κολοσσιαίο αεριωθούμενο αεροσκάφος, το οποίο θα λειτουργήσει ως εναέρια πλατφόρμα εκτόξευσης δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Ο μεταφορέας Vulcan Aerospace Stratolaunch έκανε το ντεμπούτο του την Τετάρτη σε ένα γιγαντιαίο υπόστεγο στο αεροδρόμιο και διαστημικό κέντρο του Mojave, στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Vulcan Aerospace Stratolaunch

Το αεροσκάφος αποτελείται από δύο δίδυμα αεροσκάφη Boeing 747-400 και διαθέτει έξι κινητήρες 747. Το Stratolaunch θα υποβληθεί σε δοκιμές τροφοδοσίας αεροσκαφών, εδάφους και πτήσης.

Το Vulcan Aerospace Stratolaunch έχει σαν στόχο να μεταφέρει πυραύλους και δορυφόρους στα 30.000 πόδια περίπου. Από αυτό το ύψος θα απελευθερώνεται η ρουκέτα που θα μεταφέρει τον δορυφόρο και θα τον βάζει σε χαμηλή τροχιά. Το αεροσκάφος θα επιστρέφει στην βάση του, θα ανεφοδιάζεται και θα μεταφέρει περισσότερες ρουκέτες.

Το Virgin Orbit της Galactic σχεδιάζει μια παρόμοια υπηρεσία εκτόξευσης δορυφόρων από ένα 747-400, που θα ονομάζεται Cosmic Girl, και το οποίο θα μεταφέρει τη ρουκέτα LauncherOne της Virgin.

Ας δούμε όμως λίγο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά:

Τα φτερά του έχουν μήκος 385 πόδια ή 117 μέτρα, κάτι που κάνει το νέο αεροσκάφος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μήκος ενός γηπέδου NFL και το καθιστά το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, ξεπερνώντας το Spruce Goose H-4 Hercules του Howard Hughes.

Το αεροσκάφος έχει μήκος 238 πόδια (73 μέτρα) από τη το πιλοτήριο ως στην ουρά, με ύψος 50 πόδια (15 μέτρα). Η έξοδος από υπόστεγα έγινε για πρώτη φορά για να ελέγξει η εταιρεία αν οι 28 τροχοί του αεροσκάφους μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του.

Μπορεί να απογειωθεί με συνολικό βάρος 1.300.000 λίβρες (589670.081 κιλά) και να φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μέχρι 550.000 λίβρες ή 249476 κιλά. Έχει ακτίνα πτήσης 1.000 ναυτικών μιλίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Allen ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον Bill Gates το 1975 και παραμένει στρατηγικός σύμβουλος της εταιρείας, παρόλο που παραιτήθηκε από το συμβούλιο το 2000. Διαθέτει μια περιουσία που φτάνει τα 18,6 δισ. δολάρια.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS