ΑρχικήinetΕίδηση βόμβα - Προειδοποίηση: Έκλεισε η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο Edward...

Είδηση βόμβα – Προειδοποίηση: Έκλεισε η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden

Η υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden, σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα. Αν ανοίξετε την ιστοσελίδα της Lavabit LLC στο browser σας, θα δείτε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο ένα μήνυμα από τον ιδιοκτήτη της και διαχειριστή κ. Ladar Levison.

lavabit llc

Το μήνυμα του αναφέρει ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει μετά από τις αφόρητες πιέσεις που δεχόταν από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση. Στο τέλος του μηνύματος υπάρχει και μια προειδοποίηση για όλους εμάς που χρησιμοποιούμε υπηρεσίες από εταιρείες που έχουν δεσμούς με την Αμερικάνικη κυβέρνηση. Η είδηση μας κάνει ξεκάθαρο τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση της Αμερικής και όχι μόνο. Ενώ οι νόμοι ισχυρίζονται ελευθερία του λόγου και δικαίωμα για δουλειά, το κράτος πολλές φορές έχει αντίθετη άποψη. Θα σκεφτείτε ίσως ότι κινδυνολογούμε…

Διαβάστε την ανακοίνωση του Ladar Levison

Αναγκάστηκα να πάρω μια πολύ δύσκολη απόφαση: να γίνω συνένοχος σε εγκλήματα κατά του αμερικανικό λαού ή μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς να κλείσω την Lavabit. Μετά από μια ενδοσκόπηση, αποφάσισα να να αναστείλω τη λειτουργία της ιστοσελίδας. Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας τα γεγονότα που με οδήγησαν σε αυτή απόφασή. Δεν μπορώ. Αισθάνομαι ότι αξίζετε να ξέρετε τι συμβαίνει – η πρώτη τροποποίηση του νόμου υποτίθεται ότι μου δίνει την ελευθερία να μιλήσω σε καταστάσεις σαν αυτές. Δυστυχώς, το Κογκρέσο έχει περάσει νόμους που λένε το αντίθετο. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων, αν και έχω κάνει δύο φορές τα κατάλληλα αιτήματα.

Τι πρόκειται να συμβεί τώρα; Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της γραφειοκρατίας που απαιτείται για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα Συνταγματικά μας δικαιώματα στο Εφετείο. Μια ευνοϊκή απόφαση θα μου επέτρεπε να αναστήσω την Lavabit σαν μια αμερικανική εταιρεία.

Αυτή η εμπειρία με δίδαξε ένα πολύ σημαντικό μάθημα: θα ήθελα να σας συστήσω μην εμπιστεύεστε τα προσωπικά σας δεδομένα σε καμία εταιρεία που έχει δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με εκτίμηση,
ladar Levison
Ιδιοκτήτης και Διαχειριστής, Lavabit LLC

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS