ΑρχικήinetGamma Group εταιρεία με εργαλεία παρακολούθησης επιπέδου James Bond

Gamma Group εταιρεία με εργαλεία παρακολούθησης επιπέδου James Bond

Διαρροές που εκθέτουν τη μυστικοπαθή ομάδα Gamma (Gamma Group) έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε αξιόπιστες ξένες ιστοσελίδες. Τι είναι το Gamma Group; Είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Γερμανία και κατασκευάζει εξοπλισμό επιτήρησης για τις Αρχές επιβολή του νόμου. Τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει, δημοσιεύθηκαν ανώνυμα και η γνησιότητά τους δεν έχει επαληθευτεί όπως αναφέρει το TheVerge, αλλά φαίνεται να εξηγούν αρκετά για τα εργαλεία του Gamma Group.

[one_third]Αυτά είναι πραγματικά, εργαλεία επιπέδου James Bond[/one_third]. Ένα από τα προϊόντα της εταιρείας είναι μια συσκευή που φοριέται και μπορεί να “πιάσει” το μοναδικό αναγνωριστικό του κινητού τηλεφώνου ενός ατόμου και να το χρησιμοποιήσει για την παρακολούθηση του. Μια άλλη συσκευή , που περιγράφεται από το Ars Technica, μπορεί να παρακολουθεί τα μηνύματα κειμένου (SMS) του στόχου, ακόμη και να αρνηθεί ο πάροχος τηλεφωνίας να δώσει πρόσβαση. Άλλες συσκευές επιτρέπουν την ζωντανή παρακολούθηση κλήσεων .

Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης την ναυαρχίδα των προϊόντων της εταιρείας το Gamma spyware, και το FinFisher , το οποίο είναι ουσιαστικά κάτι σαν το PRISM – lite για το κράτος και τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου που το χρησιμοποιούν.

Διαβάστε περισσότερα για το FinFisher: FinSpy malware για Android και iOS, σας παρακολουθούν προστατευτείτε.

Η Gamma Group, μαζί με το συνεργάτη Elaman της GmbH , είναι πρωτοπόρος στη σχετικά νέα αγορά για την εμπορική πειρατεία λογισμικού. Προϊόντα του Gamma επιτρέπουν στα όργανα επιβολής του νόμου την διείσδυση σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα . Χρησιμοποιούν ίδιες  τεχνικές με το πρόγραμμα PRISM της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερες. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, η εταιρεία προσφέρει ακόμα και μαθήματα κατάρτισης όπως το  “FinTraining Intensive Basic Hacking Course.”

gamma group

Το FinFisher και το Gamma εξαπλώνονται, καθώς η εταιρεία μεγαλώνει. Ερευνητές από το University of Toronto’s Citizen Lab εντόπισαν κέντρα διοίκησης και ελέγχου του FinFisher  σε 11 χώρες. Το λογισμικό έχει επικριθεί καθώς έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση ακτιβιστών που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS