ΑρχικήinetΠεριγραφή του Internet από κρατούμενους που δεν το έχουν δει ποτέ

Περιγραφή του Internet από κρατούμενους που δεν το έχουν δει ποτέ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες (αλλά και σε άλλες χώρες, μέσα σε αυτές και η Ελλάδα) δεν επιτρέπετε η χρήση του Internet στους κρατούμενους. Έτσι οι περισσότεροι κρατούμενοι που εκτίουν μακροχρόνιες ποινές δεν γνωρίζουν τι σημαίνει online σύνδεση . Μερικοί κρατούμενοι έχουν καταφέρει βγουν online παράνομα από λαθραία smartphones, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν, εφαρμογές , ή instant messaging. Το Facebook και το Twitter είναι εντελώς αόριστες έννοιες . Η ιδέα ότι οι εφαρμογές μπορούν να γνωρίζουν πού είστε ή να θυμούνται στοιχεία τους ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία. Ακούνε βέβαια να μιλάνε για αυτά στις τηλεοράσεις ή άλλοι κρατούμενοι που τα έχουν δει, αλλά τους είναι δύσκολο να συλλάβουν το τι είναι και πώς έχουν μεταμορφώσει τον κόσμο.

jail                                                                                 LUCY NICHOLSON / Reuters

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης αναφέρουν ότι είναι ένα θέμα της ασφάλειας. Οι αντίπαλοι πάλι αναφέρουν ότι είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για την επιτυχή επανένταξη των κρατουμένων μετά την αποφυλάκισή τους.

Η ιστοσελίδα buzzfeed.com ρώτησε κάποιους κρατούμενους στο San Quentin της Καλιφόρνιας πώς φαντάζονται το Internet.

Σύμφωνα με έναν κρατούμενο 30 χρονών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί:

“Είναι σαν τις σελίδες που συνδέονται με άλλες σελίδες ασταμάτητα . Ξέρω ότι στο Facebook μπορείς να βρεις κάποιον, από το λύκειο ή κάτι, και κάνεις κλικ σε αυτό, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Έχω δει εφαρμογές για το show Ellen DeGeneres. Είναι ένα κουμπί που οδηγεί κάπου, σαν μια σελίδα στο διαδίκτυο , αλλά με ένα πιο γρήγορο τρόπο.”

Μερικοί κρατούμενοι San Quentin παρακολούθησαν μαθήματα σχετικά με το Διαδίκτυο. Μέσα από τα βιβλία και τις παρουσιάσεις, αποκτήσαν μια εντελώς θεωρητική κατανόηση του ιστού. Από αυτά που κατάλαβαν λοιπόν είναι οι παρακάτω δηλώσεις:

Δεν έχω δει ποτέ το διαδίκτυο. Είμαι κλειδωμένος από το 1997. Τα CD ήταν μεγάλη υπόθεση. Ξέρω ότι το Διαδίκτυο ονομάζεται λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας πληροφοριών για κάποιο λόγο, αλλά δεν έχω ιδέα για το πώς συνδέεται η κοινωνία μέσω του διαδικτύου.

Δεν κατάλαβα πόσο μεγάλο και νέο είναι. Είναι κάτι παγκόσμιο που έχει αλλάξει τον κόσμο.

Φαντάζομαι ένα app ότι είναι ένα κουμπί στο τηλέφωνό χωρίς να ξέρω το τι κάνει πραγματικά.

– Tommy Winfrey , 35 χρονών, είναι στη φυλακή από το 1997

Έχω δει διαφημίσεις από το διαδίκτυο στην τηλεόραση , αλλά ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με τη χρήση του. Δεν το θεωρώ σημαντικό

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS