ΑρχικήinetHackers έκλεψαν απο εμπορική εταιρεία στοιχεία πιστωτικών καρτών των πελατών της

Hackers έκλεψαν απο εμπορική εταιρεία στοιχεία πιστωτικών καρτών των πελατών της

Hackers-Steal-Credit-Card-Information-from-Midwest-Supplies

Η ιστοσελίδα της Midwest Supplies, μία εταιρεία στην Μινεάπολη Αμερικής που πουλά είδη ζυθοποιίας και οινοποιίας, χακαρίστηκε στις 13 Ιουνίου 2013. Η εταιρεία ετοιμάζεται να ειδοποιήσει όσους πελάτες της ζημιώθηκαν.

Σύμφωνα με DataBreaches , η εταιρεία ανακάλυψε την παραβίαση στις 19 Ιουλίου, δηλαδή 6 ημέρες μετά.

Σε μια επιστολή που υποβλήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας , ο πρόεδρος της εταιρείας, David Kidd, αποκαλύπτει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου απέκτησαν πρόσβαση στα ονόματα των πελατών , διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου, αριθμούς πιστωτικών καρτών, ημερομηνίες λήξης, και CVVs.

Προσέξτε ιδιαίτερα τα τρία τελευταία στοιχεία που εκλάπησαν και θα δείτε ότι αρκούν για τους κλέφτες να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές ακόμα και μεγάλης αξίας.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας ο David Kidd, αναφέρει: “Μόλις ανακαλύψαμε την παράβαση, πήραμε άμεσα μέτρα για την επίλυση της κατάστασης και είναι βέβαιο ότι  το θέμα έχει επιλυθεί. Πραγματοποιήσαμε μια πλήρη έρευνα και έχουμε λάβει εκτεταμένα μέτρα για να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο”.

Είναι αβέβαιο αυτή τη στιγμή πόσα άτομα έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση. Παρόλο του ότι η Midwest ήταν υπεύθυνη για την φύλαξη των ευαίσθητων δεδομένων, εντούτοις  δεν προσφέρει στους πελάτες της δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης της πιστωτικής τους κάρτας. Αντ ‘αυτού, τα θύματα θα  λάμβουν κουπόνια (!!!!)  αξίας $ 25 (€ 19).

Σαν είδηση μπορείτε να μας πείτε: και τι έγινε? ήταν στην Αμερικάνικη αγορά, κανείς από εμάς δεν ψωνίζει κρασί και μπύρα από εκεί.

Το θέμα δεν είναι στη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά στην ελαφρότητα της οποιαδήποτε εταιρείας να διασφαλίσει τα δεδομένα των πελάτων της. Φανταστείτε να γίνει κάτι τέτοιο σε κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα  που εμπορεύεται διαδικτυακά προϊοντα στην Ελληνική αγορά ή ακόμα σε κάποια ιστοσελίδα προβολής προσφορών διαφόρων ειδών.

Όπως ήδη ξέρετε για να γίνει η συναλλαγή θα πρέπει να αποστείλετε όλα τα παραπάνω δεδομένα. Και αν η ιστοσελίδα χακαριστεί ο πανικός που θα ακολουθήσει θα είναι απερίγραπτος.

Και από την άλλη προσέξτε με ποιές εταιρείες συναλλάσεστε. Πρώτα ίσως θα πρέπει να κοιτάτε τη ασφάλεια της ιστοσελίδας και μετά το πόσο φτηνό είναι το προϊόν. Και ίσως το καλύτερο που έχετε να κάνετε θα ήταν να χρησιμοποιείτε προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες με όριο συναλλαγής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS