Αρχικήinet29 petabytes την μέρα στα αρχεία της NSA

29 petabytes την μέρα στα αρχεία της NSA

nsaΕνώ το σκάνδαλο με τις δράσεις της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), είναι ακόμα νωπό, η υπηρεσία με δηλώσεις της ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση μόνο στο 0,00004% από τη συνολική παγκόσμια κίνηση στο διαδίκτυο.

Σε ένα έγγραφο (PDF) στην ιστοσελίδα της nsa.gov, η υπηρεσία αναφέρει ότι η συνολική παγκόσμια κίνηση του Internet φτάνει τα 1.826 Petabytes κάθε μέρα και ότι η δραστηριότητα του καταγράφεται από τα κατασκοπευτικά τους προγράμματα αγγίζει μόλις το 1,6% από τον συνολικό όγκο δεδομένων. Ας δούμε όμως με αριθμούς τι σημαίνει “μόλις το 1,6%”. Είναι περίπου 29 petabytes ή 29 εκατομμύρια gigabytes, δεδομένα κάθε μέρα. Από τον αριθμό αυτό, η υπηρεσία αναφέρει ότι αναλύει το 0.025%.

“Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι οι αναλυτές της NSA εξετάζουν το 0,00004% της παγκόσμιας κυκλοφορίας του Internet”, αναφέρει το PDF αρχείο της NSA.

Σε όλο το έγγραφο, ο οργανισμός υπερασπίστηκε τη νομική του βάση της και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι διενεργούσε παράνομες δραστηριότητες, εκτός από τις περιπτώσεις που εμπίπτουν κάτω από την ομπρέλα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και να περιλαμβάνουν την συλλογή μεταδεδομένων από τα τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τα αρχεία της FISA, η μυστική υπηρεσία είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στα μεταδεδομένα τηλεφώνων από τις τηλεφωνικές εταιρίες των ΗΠΑ που περιλαμβάνουν “αριθμούς, ημερομηνία, ώρα και διάρκεια κλήσης – αλλά όχι την αναγνώριση του χρήστη, το περιεχόμενο, ή τα γεωγραφικά δεδομένα”.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις φαντάζομαι ότι όλοι μπορούμε να κοιμηθούμε πιο ήσυχα, αφού η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, δεν έχει πει ποτέ ανακρίβειες, ή ψέματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS