ΑρχικήinetΟ Evo Morales κατηγορεί τις ΗΠΑ για hacking στα email κορυφαίων αξιωματούχων...

Ο Evo Morales κατηγορεί τις ΗΠΑ για hacking στα email κορυφαίων αξιωματούχων της Βολιβίας

moralesΟ πρόεδρος της Βολιβίας Evo Morales κατηγόρησε χθες τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες ότι πραγματοποίησαν επιτυχείς επιθέσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των κορυφαίων αξιωματούχων της Βολιβίας. Ανέφερε επίσης ότι σαν αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να σταματήσει να λειτουργεί ο λογαριασμός του email του.

Οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής φαίνεται ότι αρχίζουν να αισθάνονται για τα καλά την σκληρή αντιμετώπιση της Ουάσιγκτον που φυσικά και δεν συμφωνεί με την παραχώρηση ασύλου στον Snowden.

Η Βολιβία η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα ήταν από τις πρώτες χώρες που προσέφεραν άσυλο στο Edward Snowden.

Ο Morales συνεχίζοντας ανέφερε ότι έμαθε σχετικά με την υποτιθέμενη υποκλοπή των email από τις ΗΠΑ στην περιφερειακή σύνοδο κορυφής των χωρών που ανήκουν στη Mercosur. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Μοντεβιδέο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν ήδη πρόσβαση στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των ανώτατων αξιοματούχων μας, στη Βολιβία, ενέφερε ο Morales στην ομιλία του. “Δεν μπορώ πια να χρησιμοποιώ το e-mail μου”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής κ. Hector Timerman ανέφερε ακριβώς το ίδιο στη σύνοδο κορυφής. Ισχυρίστηκε με λίγα λόγια ότι πάνω από 100 υπάλληλοι της χώρας του ήταν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από ένα έθνος που δεν κατονόμασε.

Ο Morales, ο οποίος εδώ και καιρό δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πιθανολογεί ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες από τα e-mail τους, για να σχεδιάσει μια μελλοντική “εισβολή” στη χώρα του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS