ΑρχικήinetΟκτώ (8) εφαρμογές που καταργούνται από την Apple στο WWDC 2013.

Οκτώ (8) εφαρμογές που καταργούνται από την Apple στο WWDC 2013.

Screen-Shot-2013-06-10-at-2.22.51-PM

Κάθε φορά που η Apple ανακοινώνει νέες εκδόσεις των iOS και OS X, ένα είναι το μόνο σίγουρο. Καταστρέφει κάποιες διαδεδομένες third-party εφαρμογές, μιμούμενη τα πιο διάσημα features αυτών.

Με το iOS 7 και το OS X Mavericks η Apple κατατροπώνει πολύ γνωστές και αγαπημένες μας εφαρμογές. Για ρίξτε μια ματιά:

1) 1Password καταργείται από το iCloud Keychain.

H Apple προσθέτει ολοένα και περισσότερα features της εφαρμογής 1Password στο iCloud Keychain. Με το iCloud Keychain μπορείτε να αποθηκεύετε τους κωδικούς σας, να δημιουργείτε κωδικούς και να έχετε όλες τις φόρμες σας συμπληρωμένες αυτόματα με τα στοιχεία σας, όπως ακριβώς και αν χρησιμοποιούσατε το 1Passward.

2) Yahoo Weather καταργείται από το iOS Weather

Η εφαρμογή Yahoo Weather ήταν απλά μια υπέροχη εφαρμογή καιρού, ίσως και η καλύτερη που υπήρχε στο App Store. Αυτό όμως παύει να ισχύει αμέσως μόλις δούμε την ανασχεδιασμένη εφαρμογή iOS weather της Apple. Είναι υπέροχη, συνοδεύεται από πολλά διαφορετικά animations και είναι σημαντικά βελτιωμένη.

3) Flashlight Apps καταργείται από το Control Center

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η Apple δεν είχε ενδιαφερθεί να δημιουργήσει εφαρμογή φακού. Και όμως, το νέο Control Center έχει ένα γρήγορο toggle με το οποίο μπορείτε να γυρνάτε το πίσω LED για να χρησιμοποιείτε τον φακό. Έτσι λοιπόν δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε ξανά καμία εφαρμογή flashlight για τις iOS συσκευές σας.

4) Pandora καταργείται από το iTunes Radio.

Το Spotify και το Rdio δείχνουν να είναι ασφαλή μέχρι στιγμής, αφού παρέχουν features τα οποία το iTunes δεν διαθέτει, όχι τουλάχιστον ακόμη. To Pandora όμως αντικαθίσταται εξ ολοκλήρου από το iTunes Radio. Το iTunes Radio θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ραδιοφωνικούς σταθμούς και να παίζουν stream μουσική απευθείας από το iPhone δωρεάν. Εάν πληρώσετε λίγο παραπάνω θα μπορείτε να ξεφορτωθείτε και τις εκνευριστικές διαφημίσεις.

5) Instapaper καταργείται από το Safari.

Το καινούριο sidebar feature στο Safari θα επανορθώσει για την απώλεια του Google Reader για πολλούς χρήστες Mac. Επιπλέον, θα μπορείτε να βλέπετε τους Shared Links και την Reading List, χωρίς να χρειάζεται να κλείνετε την σελίδα που χρησιμοποιείτε.

6) Auxo καταργείται από Multitasking

Το διαδεδομένο multitasking jailbreak tweak για iOS Auxo, λεγόταν πως ήταν κάτι που η Apple δεν θα μπορούσε να φτιάξει. Και όμως, με το iOS 7 και το Multitasking, η Apple σας επιτρέπει να μετακινείστε από την μια εφαρμογή στην άλλη Με μεγάλη ευκολία. Δείχνει τις εφαρμογές με την μορφή καρτών και το να κάνετε swipe σε αυτές, είναι πια βολικό και γι’ αυτό μάλλον δεν θα χρειαστείτε ξανά το Auxo.

7) Instashare και Bump καταργούνται από το AirDrop.

Η μεταφορά αρχείων από ένα iPhone σε ένα άλλο δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Σίγουρα η μεταφορά μις εικόνας γινόταν εύκολα μέσω iMessage, αλλά για να στείλετε μεγαλύτερα αρχεία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε Third-party εφαρμογές, όπως το Instashare και το Bump. Η Apple αναγνωρίζοντας αυτή της την αδυναμία, φτιάχνει το AirDrop και η μεταφορά αρχείων μετατρέπεται σε παιχνίδι.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS