ΑρχικήinetΗ Apple θα μας παρουσιάσει μια σχεδόν έτοιμη έκδοση του OS X...

Η Apple θα μας παρουσιάσει μια σχεδόν έτοιμη έκδοση του OS X 10.9 στο WWDC 2013

osx-ml

Αρχικά υπήρχαν οι φήμες πως ίσως η αναβάθμιση του OS X στην νέα του έκδοση 10.9 ίσως να καθυστερούσε μιας και η Apple είχε μετακινήσει προσωπικό και προγραμματιστές από αυτό το τμήμα στο τμήμα του iOS 7 μιας και οι αλλαγές εκεί του Jonathan Ive ήταν πάρα πολλές.

Μετά είχαμε τον Tim Cook στην πρόσφατη συνέντευξη του να αναφέρει άνετος πως θα δούμε τόσο το iOS 7 όσο και OS X 10.9 στο WWDC 2013 όπως αναμενόταν.

Σήμερα στο φως της δημοσιότητας το AppleInsider έφερε μια αναφορά Webkit bug που έστειλε η Apple και στην οποία εμφανίζεται ένα λειτουργικό σύστημα με την ονομασία 13A451. Οι πρώτοι τρεις χαρακτήρες πιστεύεται ότι είναι το OS X 10.9 ενώ οι τελευταίοι τρεις οι μέχρι τώρα μετατροπές (builds) του.

Ο αριθμός λοιπόν 451 έκανε εντύπωση στους πάντες μιας και είναι ιδιαίτερα μεγάλος για ένα λειτουργικό που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη στην αγορά.

Η ιστορία έχει δείξει πως το OS X 10.8 Mountain Lion έγινε διαθέσιμο με 269 builds το OS X 10.6 Snow Leopard με 432 builds. Στην περίπτωση δε που η Apple κάνει σημαντικές αλλαγές στο OS X τότε τα builds της τελικής έκδοσης είναι ακόμη μεγαλύτερα με χαρακτηριστικά αυτά των OS X 10.5 που έφτασε τα 581 builds και του OS X 10.7 Lion που είχε 511 builds.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω η Apple ή έχει σχεδόν έτοιμη την νέα έκδοση του OS X 10.9 ή κάνει κάποια σημαντική και μεγάλη αλλαγή στην ήδη υπάρχουσα.

Να τονίσουμε πως πέρυσι η Apple είχε κάνει διαθέσιμη μια preview έκδοση του Mountain Lion στους προγραμματιστές πριν την επίσημη εμφάνιση της ενώ φέτος κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS