ΑρχικήinetΘα υποστηρίζει το iOS 7 third-party πληκτρολόγια; H TouchType πιστεύει πως υπάρχει...

Θα υποστηρίζει το iOS 7 third-party πληκτρολόγια; H TouchType πιστεύει πως υπάρχει μια πιθανότητα

SwiftKey

Η TouchType, δημιουργός του SwiftKey, θα παρακολουθεί από κοντά το WWDC keynote της Apple τη Δευτέρα, ελπίζοντας πως η εταιρεία του Cupertino θα ανοίξει για πρώτη φορά την iOS πλατφόρμα της στα third-party πληκτρολόγια. To SwiftKey πληκτρολόγια είναι αποκλειστικά των Android από τη μέρα της σύλληψης τους, ωστόσο η εταιρεία περιμένει πως και πως να το φέρει και στο iOS.

Αν δεν γνωρίζετε το SwiftKey, να πούμε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα third-party πληκτρολόγια για Android, ενώ ήταν παράλληλα και η καλύτερη σε πωλήσεις εφαρμογή σε πάνω από 38 χώρες. Η εταιρεία προφανώς ενδιαφέρετε να επεκτείνει τη τεχνολογία της και σε άλλες πλατφόρμες, γιαυτό και το iOS είναι το επόμενο βήμα.

Ωστόσο, οι σημερινοί περιορισμοί της Apple το αποκλείουν αυτό. Η εταιρεία ως γνωστόν έχει πολύ αυστηρό έλεγχο για τη πλατφόρμα της, γιαυτό third-party πληκτρολόγια και άλλα system-level tweaks δεν επιτρέπονται. Θα μπορούσε όμως αυτό να αλλάξει;

Μιλώντας στο AllThingsD νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Tim Cook, είπε ότι το iOS θα είναι μια πιο ανοιχτή πλατφόρμα στο μέλλον. “Θα μας δείτε να είμαστε πιο ανοιχτοί στο μέλλον,” είπε. “Αλλά όχι σε βαθμό που θα βάλουμε τους χρήστες μας σε ρίσκο.”

Αυτά τα σχόλια, έδωσαν στην TouchType ένα λόγο για να είναι θετική σχετικά με μια πιθανή εμφάνιση του SwiftKey στο iOS.

“Είναι κάλο που σκέφτονται με τέτοιο τρόπο” είπε ο πρόεδρος του marketing, Joe Braidwood, σε τηλεφωνική του συνέντευξη με το AllThingsD. “Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα από αυτό που θα περνάμε ένα χρόνο πιο πριν.”

“Το API που θα ανοίξουν πρώτο θα είναι αυτό του πληκτρολογίου, διότι είναι η μεγαλύτερη αδυναμία τους,” πρόσθεσε ο Braidwood. “Το πληκτρολόγιο είναι αυτό που χρειάζεται πιο πολύ δουλειά από οτιδήποτε άλλο στη πλατφόρμα.”

Ο Braidwood δεν έχει άδικο. Αν και το εικονικό πληκτρολόγιο του iOS δεν είναι το χειρότερο, σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο και υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση.

Αν και θα ήταν θετικό να δούμε μια τέτοια κίνηση από την Apple, μάλλον αυτό δεν πρόκειται να γίνει, όχι ακόμα τουλάχιστον. Αν πάλι γίνει, τότε σίγουρα το SwiftKey θα εμφανιστεί στο AppStore αμέσως και σίγουρα θα αξίζει να το δοκιμάσετε όσοι δεν το γνωρίζετε.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS