ΑρχικήinetΔικαστής λέει ότι η Apple είναι ενοχή στην αντιμονοπωλιακή υπόθεση για τα...

Δικαστής λέει ότι η Apple είναι ενοχή στην αντιμονοπωλιακή υπόθεση για τα e-book πριν ακόμα ξεκινήσει η δίκη

ibooks_hero

Αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο; Όχι για την εταιρεία του Cupertino. Η αντιμονοπωλιακή υπόθεση για τα e-book κατά της Apple ξεκινάει στις 3 Ιουνίου, αλλά η δικαστής που θα είναι υπεύθυνη για τη δίκη μίλησε ανοιχτά και είπε ότι πιστεύει ότι η Apple είναι μέρος συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η δικαστής Judge Denice Cole πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αποδείξει στη δίκη ότι η Apple ήταν εν γνώση της μέρος σε συνωμοσία ώστε να αυξηθούν οι τιμές στα e-book. Η Cole έχει ήδη στα χέρια της αρκετά αποδεικτικά στοιχειά, με κάποια από αυτά να είναι συνομιλίες μεταξύ στελεχών της Apple και ατόμων από τη βιομηχανία των e-book, γιαυτό και η γνώμη της έχει κάποια βάση, οπότε ίσως να έχει δίκιο σχετικά με την Apple.

Παρόλα αυτά όμως, η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και δεν υπάρχουν ένορκοι, οπότε η δικαστής δεν έχει δικαίωμα να βγάλει ακόμα απόφαση.

Ο δικηγόρος της Apple δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε λέγοντας ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς της δικαστή, και ότι περιμένει πως και πως να καταθέσει ανοιχτά όλα τα στοιχειά που αποδεικνύουν ότι η Apple δεν είναι μέρος κάποιας συνωμοσίας.

Όπως και να έχει, και όποια και αν είναι η αλήθεια, η κίνηση της δικαστή ήταν λάθος, θα ήταν πολύ προτιμότερο να είχε κρατήσει τη γνώμη της, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η δίκη.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS