ΑρχικήinetΔουλεύει η Apple πάνω σε ένα iRobot;

Δουλεύει η Apple πάνω σε ένα iRobot;

robojobs

Σίγουρα μια τέτοια ερώτηση σαν αυτή που τιτλοφορούμε το συγκεκριμένο άρθρο θα πιάσει πολλούς εξ απίνης και είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως η πλειοψηφία θα απαντήσει και όχι πολύ άδικα με ένα μονολεκτικό ΟΧΙ.

Η απάντηση μάλλον είναι και η σωστή αλλά ποιος θα μας εξηγήσει γιατί η Apple σήμερα προσέλαβε και ένταξε στο δυναμικό της έναν από τους καλύτερους ερευνητές στην ρομποτική τεχνολογία τον John Morrell.

Τώρα με τον όρο ρομπότ μην πάει απαραίτητα το μυαλό σας σε ένα cyborg. Ο Morell έχει δουλέψει για παράδειγμα μαζί με τον Steve Wozniak στο project του δεύτερου για ένα αυτοματοποιημένο Segway. Μέχρι και χθες δούλευε στο κέντρο πρωτότυπου σχεδιασμού και μηχανικής στο Yale αλλά μέσα σε μια νύχτα η Apple τον ένταξε στο δυναμικό της.

Σύμφωνα με το BusinessWeek, φαίνεται πως η μεταφορά του στην Apple τον έφερε κοντά σε παλαιούς γνώριμους.

Evidence on LinkedIn (LNKD) suggests that Morrell has been reunited with much of the original Segway team, including Doug Field, Segway’s former chief technology officer who is now Apple’s vice president for product design. Most of these folks work on Apple’s flagship devices rather than odd Segway offshoots. And Morrell works in the Mac software group, according to a person familiar with Apple’s engineering teams, who asked to remain anonymous because he wasn’t authorized to speak for the company.

Η κίνηση αυτή της Apple ξεκίνησε ήδη τις φήμες για ένα πιο βελτιωμένο Siri που σύντομα θα μπορεί να λειτουργεί και στους Μac. για την δημιουργία έξυπνων και αυτοματοποιημένων διεπαφών στα λειτουργικά της Apple βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη μέχρι και έξυπνους touch screen iMac.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS