ΑρχικήinetMozilla: Δεν θα διαθέσουμε τον Firefox για το iOS μέχρι η Apple...

Mozilla: Δεν θα διαθέσουμε τον Firefox για το iOS μέχρι η Apple να αλλάξει την πολιτική της

firefox_ios

Oι άνθρωποι πίσω από τον γνωστό πλοηγό Firefox δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να τον κάνουν διαθέσιμο για το iOS κάποια στιγμή σύντομα μιας και υποστηρίζουν ότι η πολιτική της Apple είναι εχθρική και απαράδεκτη σε τρίτους παρόχους λογισμικού και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με ανταγωνιστές του δικού τους πλοηγού, Safari.

O αντιπρόεδρος της Mozilla Jay Sullivan σε μια συζήτηση που έλαβε μέρος στο SXSW ήταν κατηγορηματικός για αυτό αναφέροντας πως δεν θα μπορούσαν έτσι όπως έχει η κατάσταση να μεταφέρουν με επιτυχία την Javascript τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Firefox και επίσης είναι ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες των iPhone και iPad να αλλάξουν τον προκαθορισμένο πλοηγό τους όπως αυτοί επιθυμούν.

The sticking point for Mozilla is not being able to carry over its sophisticated rendering and javascript engines to iOS. Essentially, the organization doesn’t feel like it can build the browser it wants to for Apple’s platform, Sullivan told CNET.

Ο Sullivan συνέχισε πιο επιθετικά λέγοντας μάλιστα πως οι χρήστες του iOS υποφέρουν λόγου του πόσο κλειστό είναι το iOS. Για κακή του τύχη όμως στο κοινό που τον παρακολουθούσε από κάτω υπήρχαν αρκετοί iOS χρήστες που δεν φάνηκε να συμμερίζονται τις απόψεις του.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS