ΑρχικήsecurityΠρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί χρήστες του Outlook

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί χρήστες του Outlook

Οι γερμανόφωνες χρήστες αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα με το Outlook 2016 εξαιτίας ενός σφάλματος που τους αποτρέπει από τη χρήση χαρακτήρων που βασίζονται σε διαλυτικά για τους κωδικούς πρόσβασης τους.

Οι χαρακτήρες με διαλυτικά είναι ειδικοί στο λατινικό αλφάβητο που χρησιμοποιείται στη Γερμανία. Σίγουρα τις έχουμε δει όλοι. Κάποιοι από αυτούς είναι οι εξής:  ä, ö, και ü.

Outlook
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση/συμβουλή της Microsoft, το Outlook 2016 “μπερδεύετε”, όταν πρόκειται για τον έλεγχο ταυτότητας ενός χρήστη πάνω σε servers IMAP αν ο κωδικός πρόσβασης του χρήστη περιέχει έναν από τους τρεις χαρακτήρες που αναφέρονται παραπάνω.
Σύμφωνα με τη Microsoft, το πρόβλημα αυτό δεν συναντάτε στις παλαιότερες εκδόσεις, για το λόγο αυτό η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να υποβαθμίσουν το Outlook 2013, έως ότου βρουν κάποια λύση για το σφάλμα.
Η εταιρεία αναφέρει ότι οι χρήστες που δεν μπορούν να υποβαθμίσουν, για διάφορους λόγους, τεχνικής ή εταιρικής πολιτικής, θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς τους, επιλέγοντας έναν κωδικό πρόσβασης που δεν χρησιμοποιεί διαλυτικά.
Ως τελευταία λύση, η Microsoft συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ένα άλλο πρωτόκολλο ελέγχου ταυτότητας του server, όπως είναι το POP3.
Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν χρησιμοποιούν το POP3, το e-mail client κατεβάζει οριστικά όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το server για την εγκατάσταση του Outlook. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο σχεδόν όλες οι εταιρείες ενημερώνουν τους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν το IMAP, που κατεβάζει μεν τα emails αλλά αφήνει πίσω του αντίγραφα έτσι ώστε να μπορούν να ανακτηθούν μέσω άλλων υπολογιστών ή συνδέσεων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS