ΑρχικήHow To5 τρόποι για να διατηρείτε την ανωνυμία σας online!

5 τρόποι για να διατηρείτε την ανωνυμία σας online!

Η ανωνυμία καθώς σερφάρετε online δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί. Οι επιτιθέμενοι και οι κυβερνητικές υπηρεσίες αρέσκονται να παρατηρούν την web δραστηριότητά σας και την ταυτότητά σας και δη οι πρώτοι προσπαθούν να διεισδύσουν στο σύστημά σας και να παραβιάσουν την ιδιωτική σας ζωή.

5 τρόποι για να διατηρείτε την ανωνυμία σας online!

Η κυβερνο-τρομοκρατία είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές του 21ου αιώνα όχι επειδή οι χάκερς μπορούν να στοχεύσουν ολόκληρες οικονομίες μιας χώρας, αλλά επειδή μπορούν να επηρεάσουν και να καταστρέψουν τις ζωές περισσότερων ανθρώπων από ότι με μία παραδοσιακή τρομοκρατική επίθεση. Έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολο να αποκρούσει κανείς εισβολείς, με ποσοστό επιτυχίας 100% σε ένα προσωπικό σύστημα. Επομένως, εδώ θα προσπαθήσουμε να σας προτείνουμε λύσεις για είστε εντελώς, ή όσο γίνεται περισσότερο- ανώνυμοι online:

Ανωνυμία στα Λειτουργικά Συστήματα

Υπάρχουν λειτουργικά συστήματα που μπορούν να κάνουν εκκίνηση μέσω αφαιρούμενων μέσων κάθε φορά που ενεργοποιείτε το σύστημα σας. Τα Linux Live Distro είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας των Λειτουργικών Συστημάτων. Live λειτουργικά συστήματα, όπως το Tails επικεντρώνονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των χρηστών τους, έτσι αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε Virtual Machines ή ακόμα καλύτερα, να χρησιμοποιήστε ένα Live OS σε μια εικονική μηχανή για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Tor

Οι browsers που ενεργοποιούνται με Tor αναφέρονται ως anonymizing browsers. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε ένα Tor network path και η κυκλοφορία θα κατευθυνθεί μέσω τυχαίων Tor κόμβων, βοηθώντας σας να διατηρήσετε την ανωνυμία σας online. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το Tor, ωστόσο δεν είναι και μια πολύ καλή επιλογή, καθώς μπορεί να παρακαμφθεί αλλά και να επιβραδύνει σημαντικά την ταχύτητα σύνδεσης. Συνδυάζοντάς το με την ανωνυμία στα λειτουργικά συστήματα μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

Αποχή από τη χρήση του Google

Το Google είναι μια μηχανή αναζήτησης που κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αυτή και όμως είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής . Η Google παρακολουθεί την τοποθεσία και την ταυτότητά σας με συγκλονιστική απόδοση, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ανωνυμίας σας online. Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo. Τα αποτελέσματα αναζήτησής της δεν είναι τόσο πολλά και ακριβή, όπως της Google, αλλά έχει χτίσει ένα καλό όνομα για το ότι δεν εισβάλει στην ιδιωτική σας ζωής.

Μην χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες

Οι πιστωτικές κάρτες, εκτός του ότι διατρέχουν τον κίνδυνο, επιτιθέμενοι να κλέψουν τα οικονομικά στοιχεία σας και να πάρουν ολόκληρο το υπόλοιπο του τραπεζικού σας λογαριασμού, είναι ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να παρακολουθείτε την ταυτότητα και τη θέση του χρήστη online. Ακόμα και υπηρεσίες όπως η PayPal κινούνται μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να ψάξετε online ανώνυμες επιλογές πληρωμής, όπως τα bitcoin.

Χρησιμοποιήστε ανώνυμες μεθόδους σύνδεσης

Το να συνδέεστε από διαφορετικές τοποθεσίες και δίκτυα είναι ένας απλός τρόπος για να αποτρέψετε τους χρήστες από το να ανακαλύψουν την πραγματική γεωγραφική σας θέση. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, θα μπορούσε να λειτουργήσει αρκετά καλά. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε συσκευές που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό, όπως το ProxyGambit. Σας συνδέει με τον προορισμό σας μέσω ενός δικτύου που είναι χιλιάδες μίλια μακριά από το σύστημά σας μέσω μιας reverse tunnelled GDM bridge.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS