ΑρχικήinetΤο 33% των Microsoft Azure Virtual Machines τρέχει Linux!

Το 33% των Microsoft Azure Virtual Machines τρέχει Linux!

Οι επενδύσεις της Microsoft σε τεχνολογίες ανοικτού κώδικα που βασίζεται στο cloud αποδίδουν πλέον καρπούς. Χάρη στην υψηλή ζήτηση για το Linux σε Azure, οι περισσότεροι λάτρεις του Linux επιλέγουν την cloud πλατφόρμα του Redmond. Ως αποτέλεσμα, σήμερα, περίπου το ένα τρίτο των Azure Virtual Machines τρέχει Linux.

Το 33% των Microsoft Azure Virtual Machines τρέχει Linux!

Αν νομίζετε ότι η αγάπη της Microsoft για το Linux και τον ανοιχτό κώδικα είναι ανιδιοτελής, σκεφτείτε το για ακόμη μια φορά. Αυτή η έντονη αγάπη για το Linux βοηθά το Redmond να κερδίσει πάρα πολλά χρήματα στον τομέα του cloud computing.

Πρόσφατα, η Microsoft άρχισε να υποστηρίζει τα Docker containers που βασίζονται σε Linux των Windows 10. Στο DockerCon 2016, ο CTO, Mark Russinovich, της Microsoft Azure είπε περισσότερα για συνεχή υιοθέτηση των τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα και τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft.

Ένα από τα highlights που ανέφερε ήταν η άνοδος του Linux στα Azure εικονικά μηχανήματα. Σύμφωνα με τη Microsoft, το ένα τρίτο των Azure μηχανημάτων της τρέχουν Linux image. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από το 25 τοις εκατό στο 33 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Για να ανταγωνιστεί το Red Hat, τον ανταγωνιστή της στο cloud, η Microsoft έχει ήδη συμμαχήσει με μεγάλους παίκτες στον κόσμο του Linux. Οι συνέταιροί της περιλαμβάνουν τους SUSE και Canonical.

Από την DockerCon σκηνή, ο Russinovich έδειξε την υποστήριξη του Windows Server που πρόκειται να έρθει στην Azure Container Service (ACS) του Redmond σύντομα.

Επίσης, έδειξε ένα Linux-based SQL Server preview που εκτελείται σε ένα Docker container. Η τελική έκδοση του SQL Server για Linux είναι προγραμματισμένη για μέσα στο επόμενο έτος.

Αν ρίξουμε μια ματιά στην ευρύτερη εικόνα, οι επενδύσεις της Microsoft στο open source δείχνουν ευνοϊκές. Το Redmond ξέρει ότι η ζήτηση των πελατών για το Linux σε Azure είναι πολύ υψηλή και κάνει συνεχείς προσπάθειες για να βελτιώσει την παρουσία του στο cloud.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS