ΑρχικήsecurityGoogle & Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις Open Source Technologies

Google & Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις Open Source Technologies

Open Compute Project: Google Και Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους και προμοτάρουν Open Source Technologies

Google & Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις Open Source Technologies

Την περασμένη εβδομάδα η Google ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στο έργο Open Source (OCP), ένα έργο που ιδρύθηκε από το Facebook και ορισμένες άλλες εταιρείες με σκοπό να προωθήσουν τη open source hardware στην ανάπτυξη του IT infrastructure.

https://www.secnews.gr/102234/olh-h-python-language-se-mia-eikona/Δείτε ακόμα: Όλη η Python Language σε μια μόνο εικόνα… δες την!

Το Facebook ίδρυσε το έργο το 2011 και αποκάλυψε τα τελευταία σχέδια του server and data center designs. Η εταιρεία αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και αποκάλυψε στον κόσμο πως σχεδίασε το σύγχρονο data center hardware της. Ακολουθώντας τα χνάρια του Facebook, η Microsoft μοιράστηκε τα σχέδιά της, τα οποία ακολούθησαν και οι συνεργάτες της Apple. Ως αποτέλεσμα, άλλες εταιρείες ήταν σε θέση να εγκρίνουν τα σχέδια αυτά και να κάνουν τα data centers τους πιο αποτελεσματικά.

Στο ετήσιο Open Compute Summit του τρέχοντος έτους, η Google, η εταιρεία με τα πιο προηγμένα data centers στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι έχει ενταχθεί στο έργο και ότι συνεργάζεται με το Facebook σε μια νέα open source hardware technology.

Η πρώτη συμβολή της Google στο Open Compute Summit θα είναι ένα νέο data center server rack που θα περικλείει ένα τεράστιο αριθμό computer servers. Μεταβαίνοντας από τα 12V στα 48V, αυτό το νέο rack θα δίνει  περίπου 4 φορές περισσότερη δύναμη στους servers. Η Google εργάζεται  σε αυτό το σχέδιο ήδη από το 2010 και είναι περίπου 30 τοις εκατό περισσότερο αποδοτικό ενεργειακά από ότι τα προηγούμενα συστήματα των 12V .

https://www.secnews.gr/102239/debian-linux/btn-large” variation=”btn-success”]Διαβάστε περισσότερα: Debian Linux : Κατανοώντας το Universal Operating System !

Η Google εκτιμά ότι η βιομηχανία θα υιοθετήσει αυτή τη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας για τα data centers και θα επωφεληθεί από την δύναμη του και την αποδοτικότητά του όσον αφορά το κόστος.  “Συνεργαζόμαστε με το Facebook για ένα κοινό 48V rack που έχουμε την πρόθεση να υποβάλουμε προς εξέταση υπό το πρίσμα του OCP,” αναφέρει ο Zipfel στο Google Cloud Platform Blog.

​​ https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/Διαβάστε: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! 😉

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS