ΑρχικήsecurityTo Linux Mint Website έγινε Hacked! Τσεκάρετε την ISO image!

To Linux Mint Website έγινε Hacked! Τσεκάρετε την ISO image!

Είσαι ένας από αυτούς που κατέβασαν το Linux Mint  στις 20 Φεβρουαρίου? Τότε μάλλον έχεις επηρεασθεί! 

Το Linux Mint είναι ένα από τα καλύτερα και δημοφιλέστερα Linux distros που είναι διαθέσιμα σήμερα, αλλά εάν το κατεβάσατε και το εγκαταστήσατε πρόσφατα τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιείτε ένα malicious ISO image.

Linux Mint Website έγινε Hacked!

Γιατί;

Χθες το βράδυ,  άγνωστοι hackerς ή ομάδα  hackers κατάφεραν να hackάρουν το Linux Mint website και να αντικαταστήσουν τα  download links του site που παρέπεμπαν σε μια από τις υπηρεσίες τους, με κακόβουλες ISO images για το Linux Mint 17.3 Cinnamon Edition.

Ποιοι επηρεάσθηκαν;

Απ’ όσο γνωρίζει η ομάδα Linux Mint team, το θέμα αυτό επηρεάζει μόνο μια edition, κι αυτή είναι η Linux Mint 17.3 Cinnamon edition.

https://www.secnews.gr/101576/%CF%81%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-ethihak-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Συνέβη χθες βράδυ , έτσι το θέμα επηρεάζει όσους κατέβασαν την προαναφερθείσα έκδοση του Linux Mint στις 20 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, εάν κατεβάσατε την Cinnamon edition πριν τις 20 Φλεβάρη το θέμα αυτό δεν σας επηρεάζει. Όπως και αν κατεβάσατε κάποια διαφορετική έκδοση συμπεριλαμβανομένης της Mint 17.3 Cinnamon μέσω Torrent ή κάποιο direct HTTP link, επίσης δεν επηρεάζεστε.

https://www.secnews.gr/101515/10-amazing-web-sites/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Δείτε 10 απίστευτα sites που ίσως δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν!!

Πως μπορείτε να προστατεύσετε το Linux μηχάνημά σας:

Οι χρήστες με την ISO image μπορούν αν τσεκάρουν το signature της για να σιγουρευθούν πως είναι valid.

Για να τσεκάρετε εάν έχετε πραγματοποιήσει το κακόβουλο download, μπορείτε να συγκρίνετε την MD5 signature με αυτήν από τα επίσημα versions, που συμπεριλαμβάνονται στο Lefebvre blog post.

Εάν έχετε επηρασθεί, σας συμβουλεύουμε να ακολούθησετε τα παρακάτω βήματα:

  • Θέστε τον υπολογιστή σας offline.
  • Πάρτε Backup όλα τα προσωπικά σας data.
  • Κάντε Reinstall το λειτουργικό σύστημα (με καθαρό ISO).
  • Αλλάξτε τους κωδικούς σας σε ευαίσθητα websites και emails.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS