ΑρχικήinetΗ Rolls Royce σχεδιάζει τηλεκατευθυνόμενα φορτηγά πλοία

Η Rolls Royce σχεδιάζει τηλεκατευθυνόμενα φορτηγά πλοία

Η Rolls Royce δεν περιορίζεται σε σχέδια για αυτόνομα πολυτελή αυτοκίνητα. Η βρετανική εταιρεία μεταφορών σχεδιάζει την ανάπτυξη τηλεκατευθυνόμενων φορτηγών πλοίων και υπολογίζει ότι θα κατασκευάσει το πρώτο το 2020.

cargo_ship rolls royce

Σαν ιδέα δεν είναι ανέφικτη. Χερσαία πληρώματα θα μπορούσαν να ελέγχουν κάθε πτυχή ενός αυτόνομου πλοίου, με συσκευές εικονικής πραγματικότητας, κάμερες, αισθητήρια, ακόμα και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης όπου θα εντοπίζουν ζητήματα που κανένας άνθρωπος δεν θα έβλεπε ποτέ.

Κατά συνέπεια, η Rolls Royce σχεδιάζει πλοία που δεν θα έχουν πλήρωμα εντός τους. Θεωρητικά, ένας άνθρωπος θα μπορεί να κατευθύνει πολλά σκάφη, και το επάγγελμα του ναυτικού θα μπορούσε να εξαφανιστεί εν μία νυκτί.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα αυτόνομα πλοία δεν θα χρειάζονται μια γέφυρα ή κατοικημένους χώρους και έτσι θα υπάρχει πολύ περισσότερος χώρος για εμπορεύματα. Θα είναι πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματικά από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν ανθρώπινα λάθη. Τα ρομποτικά πλοία θα μειώσουν τον αριθμό των ναυτικών και θα απαιτήσουν από το απομακρυσμένο εξειδικευμένο πλήρωμα να χειρίζεται πιο σύνθετα καθήκοντα, χωρίς να κινδυνεύει.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει τα πρώτα τηλεκατευθυνόμενα φορτηγά πλοία το 2020.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS