ΑρχικήinetΤο «Αδιάβροχο» Samsung Galaxy S7 Active αποτυγχάνει στη δοκιμή

Το «Αδιάβροχο» Samsung Galaxy S7 Active αποτυγχάνει στη δοκιμή

aaasamsung-large-Samsung-Galaxy

Ένα smartphone της Samsung που διαφημίζεται ως ανθεκτικό στο νερό έχει αποτύχει σε μια δοκιμή σε νερό από μια κορυφαία ιστοσελίδα επανεξέτασης.

Το Samsung Galaxy S7 Active σταμάτησε να λειτουργεί μετά την τοποθέτησή του σε μια δεξαμενή προσομοίωσης σε περίπου 5 ft (1,5 m) βάθος νερού.

Το Consumer Reports επανέλαβε τη δοκιμή σε ένα δεύτερο μοντέλο, το οποίο επίσης καταστράφηκε.

Η Samsung δήλωσε ότι πιθανόν ήταν ελαττωματικές οι συσκευές και δεν ήταν «τόσο στεγανά”, όπως θα έπρεπε να είναι.

Όταν βγήκε από το νερό μετά από μισή ώρα, η οθόνη του πρώτου τηλεφώνου δεν ανταποκρινόταν και γέμισε πράσινες γραμμές. Φυσαλίδες είχαν επίσης σχηματιστεί στις δύο κάμερες. Η δεύτερη συσκευή υπέστη παρόμοιες βλάβες.

Η ιστοσελίδα της Samsung δήλωσε ότι το Galaxy S7 Active, το οποίο πωλείται στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει IP68 πιστοποίηση. Ο βαθμός προστασίας από εισχώρηση, δείχνει πόσο το τηλέφωνο μπορεί να αντέξει τη “συνεχή εμβάπτιση στο νερό.”

Το Consumer Reports έβγαλε πρωτοσέλιδο πριν από έξι χρόνια, όταν εμφανίστηκε ένα πρόβλημα με την κεραία του iPhone 4 πριν η Apple αναγνωρίσει το πρόβλημα. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση είπε κανένα ακουστικό δεν ήταν εύχρηστο μετά από πειράματά της. Σημείωσε ότι τα τυποποιημένα μοντέλα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge, τα οποία έχουν επίσης IP68 πιστοποίηση, δεν είχαν υποστεί τη ζημία κατά τις ίδιες συνθήκες δοκιμής.

“Όταν αξιολογήθηκε πρόσφατα το Galaxy S7 Active, απέτυχε σε αυτή τη δοκιμή.” Η Samsung ανακοίνωσε ότι είχε λάβει «πολύ λίγες καταγγελίες» για το θέμα και ότι οι συσκευές θα πρέπει να καλύπτονται από την εγγύηση. Το μοντέλο Active άρχισε να πωλείτε τον Ιούνιο.

«Μπορεί να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, μια ελαττωματική συσκευή να μην είναι τόσο αδιάβροχη όπως θα έπρεπε να είναι» ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσει το θέμα.

Πέρυσι η Sony προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες των αδιάβροχο smartphone Xperia κατά τη χρήση των συσκευών υποβρύχια. “Η βαθμολογία IP της συσκευής σας επιτεύχθηκε σε συνθήκες εργαστηρίου σε κατάσταση αναμονής, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή κάτω από το νερό, όπως για τη λήψη φωτογραφιών,” ήταν οι συμβουλές της σχετικά με το νερό και την προστασία από τη σκόνη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS