ΑρχικήinetΗ Κίνα απαγορεύει την αναδημοσίευση ειδήσεων από τα κοινωνικά δύκτια

Η Κίνα απαγορεύει την αναδημοσίευση ειδήσεων από τα κοινωνικά δύκτια

Το σώμα της Internet censorship στης Κίνα προειδοποίησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην χρησιμοποιούν τις ιστορίες που βρίσκουν στα κοινωνικά δίκτυα ως βάση για τις ειδήσεων χωρίς πρώτα να ζητούν άδεια από τις αρχές. Ο διοικητής του Cyberspace της Κίνας, δήλωσε:

“Απαγορεύεται η χρήση μιας φήμης για τη δημιουργία ειδήσεων ή να χρησιμοποιούνται εικασίες και φαντασία για να παραποιήσετε τα γεγονότα.”

Κίνα

Σύμφωνα με μια ιστορία στην South China Morning Post:

“Δεν επιτρέπεται σε καμία ιστοσελίδα να αναφέρονται δημόσιες ειδήσεις χωρίς να προσδιορίζετε οι πηγές.”

Η πιο πρόσφατη καταστολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Διαδίκτυο έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την αντικατάσταση του Lu Wei από τον Xu Lin.
Η SCMP σημειώνει:

“Ο Xu θεωρείται ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του προέδρου Xi Jinping και η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια περαιτέρω σύσφιξη της λαβής του Xi για τον κυβερνοχώρο.”

Τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε αναφορά στις νέες ρυθμίσεις που κατέστησαν δυσκολότερο για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να λειτουργήσουν στην Κίνα. Πριν από αυτό, ευρείες εξουσίες εισήχθησαν το 2015 για να αυξήσουν τον έλεγχο των αρχών πάνω στο διαδίκτυο στη χώρα.

Η SCMP είπε:

“Όλες οι ιστοσελίδες θα πρέπει να φέρουν την κύρια ευθύνη για να εκσυγχρονίσει περαιτέρω την πορεία των εκθέσεων και των εκδόσεων των ειδήσεων και να δημιουργήσει ένα υγιές εσωτερικό μηχανισμό παρακολούθησης μεταξύ όλων των πυλών των κινητών ειδήσεων.”

Ωστόσο, όπως και με όλες αυτές τις καταπιεστικές πολιτικές στην Κίνα, μένει να δούμε πόσο αυστηρά θα επιβάλλονται οι νέοι κανόνες, ή αν απλά δημιουργήθηκαν απλά για να ενθαρρύνει τα μέσα ενημέρωσης να είναι πιο ακριβής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS