ΑρχικήinetΗ νέα Hover Camera θα σας ακολουθεί παντού τραβώντας selfies

Η νέα Hover Camera θα σας ακολουθεί παντού τραβώντας selfies

hovercam_feature-800x420-Camera

Δεν χρειάζεται πλέον να κουβαλάτε ένα selfiestick μαζί σας για να τραβήξετε φωτογραφίες. Μια ομάδα του Zero Zero Robotics, μια εταιρεία με έδρα το Πεκίνο, μόλις παρουσίασε το νέο Hover Camera drone, μια αναδιπλούμενη συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει το πρόσωπό σας και να σας ακολουθήσει τριγύρω για να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες όπου κι αν πάτε.

Η ιδέα της Hover Camera, είναι να επικεντρωθεί στην γρήγορη και εύκολη φωτογράφηση, όχι την πολυπλοκότητα της πτήσης. Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί αλγόριθμους AI της Zero Zero, που μπορούν να αναγνωρίσουν το πρόσωπο και το σώμα ενός ατόμου και να το ακολουθεί, για να τραβήξει βίντεο και τις φωτογραφίες οποιαδήποτε στιγμή.

Η κάμερα διπλώνει μέχρι περίπου το μέγεθος μίας κασέτα VHS για εύκολη μεταφορά και μπορεί να ενεργοποιηθεί εύκολα, πατώντας ένα μόνο κουμπί. Μέσα σε μία σχάρα από ανθρακονήματα, η Hover Camera έχει έναν 2.3GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801 επεξεργαστή που χειρίζεται όλη την πληροφορική, ενώ ένας επιταχυντής, γυροσκόπιο και βαρόμετρο βοηθούν την ομαλή λειτουργία της συσκευής. Στα 240 γραμμάρια, ο drone είναι τόσο ελαφρύς που δεν χρειάζεται να καταχωρηθεί στην FAA, έτσι ο καθένας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.

Διαθέτει μία φωτογραφική μηχανή 13MP που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 12-megapixel, που ελέγχεται από ένα κοντινό smartphone, το οποίο συνδέεται μέσω Wi-Fi. Μπορεί να πάρει βίντεο 4K ή πανοραμικές λήψεις 360 μοιρών. Ακόμη και αν η κάμερα δεν έχει OIS, χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας για να κρατήσει το βίντεο όσο πιο σταθερό γίνεται. Όλοι οι έλεγχοι γίνονται μέσω ενός app που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο. Μπορεί να αιωρείται σε μέγιστο ύψος 164 ποδιών.

Από την άλλη πλευρά, η Hover Camera έχει επίσης τους περιορισμούς της. Σε μια σύντομη επίδειξη σε εξωτερικό χώρο, δυσκολεύτηκε κόντρα σε έναν ήπιο άνεμο. Μια κάμερα που κοιτάζει προς τα κάτω βοηθά το Hover να κρατήσει ένα σταθερό ύψος από το έδαφος, ωστόσο δεν είναι σε θέση να αποφύγει άλλα εμπόδια από μόνου του λόγω έλλειψης πλευρικών καμερών. Έχει επίσης μέτρια μπαταρία, που σημαίνει ότι μπορεί να πετάξει μόνο για οκτώ λεπτά τη φορά, αν και η εταιρεία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αρκετές μπαταρίες αντικατάστασης μαζί με τη συσκευή. Επίσης, όπως και οι άλλοι drone, είναι εξαιρετικά θορυβώδης, παρά το μικρό του μέγεθος. Ακόμα κι αν είναι ελαφρύ και ανθεκτικό, μπορείτε να ακούτε κάθε κινητήρα που γυρίζει για να το κρατήσει στον αέρα. Επιπλέον, δεν έχει σύστημα εντοπισμού GPS. Έτσι, εάν τη χάσετε, θα πρέπει να ψάξετε στα τυφλά για να τη βρείτε.

Ενώ η Hover Camera δεν είναι ακόμα προς πώληση, αναμένεται να είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Η τιμολόγηση δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, αλλά η Zero Zero Robotics αναμένει να θέσει τον selfie drone στην αγορά, γύρω στην τιμή των $ 600.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS